Hele verdens nettrafik kan aflyttes

Nettets routere stoler blindt på de adresseoplysninger, som de sender til hinanden. Det kan misbruges til at aflytte og manipulere trafikken.

To sikkerhedseksperter har demonstreret at internet-trafik kan aflyttes og manipuleres uden at hverken afsender eller modtager aner uråd. Men denne gang er der ikke tale om en softwarefejl eller et sikkerhedshul i traditionel forstand. Det nye angreb udnytter en funktion i nettets routing-protokol Border Gateway Protocol (BGP), som bygger på, at systemet altid har tillid til andre routere på nettet. Og det kan misbruges til at sende falske adresseoplysninger og opsnappe den trafik, der er rettet mod fremmede ip-adresser.

En artikel hos Wired News beskriver detaljerne i det nye angreb. Ifølge de to sikkerhedseksperter Anton Kapela fra 5Nines Data og Alex Pilosov fra Pilosoft skulle det være muligt at aflytte ukrypteret internettrafik overalt i verden. Svagheden blev demonstreret på Defcon-konferencen i Las Vegas i denne måned.

BGP-routere kommunikerer indbyrdes for at finde den hurtigste vej for en datapakke. Når en internet-bruger forsøger at kontakte en webadresse eller sende en e-mail, skal domænenavnet først oversættes til en ip-adresse. Herefter konsulteres så internet-udbyderens egen BGP-tabel over ip-adresser, som bygger på meldinger fra andre udbydere og netværk over, hvilke adresser de kan levere trafik til.

Men der er intet som forhindrer, at et netværk kan deklarere at det kan levere trafik til ip-adresser, som det slet ikke har kontakt med. Det vil så medføre, at trafikken sendes til det forkerte netværk. Dette kaldes også for et »IP Hijack« og det er ikke en nyhed i sig selv. Men den slags bliver normalt hurtigt opdaget - som det skete tidligere i år, hvor Pakistan Telecom kom til at sætte sig på ip-adressen for Youtube. Trafikken strandede herefter i Pakistan.

Det nye er, at Kapela og Pilosov har udviklet en metode til at viderelede trafikken til den korrekte destination. En angriber vil så være i stand til at aflytte trafikken - og manipulere den - uden at internet-brugeren opdager noget.

Og det er ikke uden videre muligt at lukke hullet, fordi der ikke er tale om en klassisk softwarefejl. Det vil kræve, at hele router-systemet bliver ændret, så routere skal certiceres inden de kan modtage trafik. De nuværende routere mangler hukommelse og regnekraft til at generere og validere signaturer.

Indtil dette problem bliver rettet er den eneste måde at beskytte sin trafik at bruge stærk kryptering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere