I kender det sikkert. En teknologibegejstret kollega overtaler dig til at få den nyeste og smarteste mobil, selvom man inderst inde ved, at man alligevel aldrig kommer til at bruge bare halvdelen af mobilens mange muligheder.
Sådan havde jeg det i hvert fald, da jeg for nyligt blev overtalt til at få en ny mobil med indbygget GPS, så jeg hele tiden kunne se, hvor jeg befandt mig. Hvad i alverden skulle jeg dog bruge det til tænke jeg stille - alt imens min kollega ivrigt downloadede Google Maps på min nye mobil. Ja ja da, hvis det gør ham glad.
Alene og sulten, men bevæbnet med GPS
Et par dage senere stod jeg så med min nyerhvervede mobil i Herning. Alene i en fremmed by og meget sulten efter en lang undervisningsdag. Men hvor skulle jeg gå hen? Hvor kunne jeg få en pizza på dette tidspunkt af dagen?
Heldigvis havde jeg en ukendt livline ved hånden: Min mobil med GPS og Google Maps. Svagt kunne jeg huske et par sætninger fra min kollegas lange salgstale om mobilen. Jeg åbnede derfor Google Maps, fandt min position i Herning og skrev pizza i søgefeltet.
Og så poppede de op på skærmen, en efter en. De små himmelske madpaladser, som min mave hungrede så hjerteskærende efter netop nu. Fem minutter senere stod jeg i mit udvalgte pizzeria, og nød duften af friskbagt pizza. Havde jeg kunnet, så havde jeg delt pizzaen med min mobil den aften.
En fantastisk opfindelse, som ikke bliver brugt.
Efter min pizza'ske åbenbaring i Herning, er jeg for alvor begyndt at bruge GPS og Google Maps på min mobil. For det er en helt fantastisk opfindelse, en sand gave til menneskeheden.
Næsten alt, hvad jeg leder efter, dukker frem på skærmen indenfor to sekunder. Jeg kan lynhurtigt se, hvor f.eks. den nærmeste biograf er henne, hvordan jeg hurtigst kommer derhen, og læse mere på biografens egen hjemmeside via mobilen.
Men en ting undrer mig. Hvorfor er jeg en af de eneste, der bruger denne mulighed? Er det fordi teleselskaberne, som jeg bl.a. arbejder for, er for dårlige til at fortælle om mulighederne. Er vi så optagede af at finde "den næste revolutionerende teknologi", at vi glemmer at informere, om de teknologier, der findes nu og her? Jeg ved det ikke med sikkerhed, men min mavefornemmelsen siger mig, at vi som teleselskaber selv bærer en del af skylden.
--------
Rune Fick Hansen er pressechef i Telia.