Windows 7 kommer den 22. oktober

Nu er det officielt bekræftet. Microsofts næste styresystem, Windows 7, kommer i butikkerne torsdag den 22. oktober.

Efter længere tids spekulationer om lanceringsdatoen for det nye styresystem Windows 7 har Microsoft nu officielt meddelt, at det kan købes i butikkerne fra den 22. oktober. Det betyder at arbejdet med det nye styresystem skal være afsluttet hen mod midten eller slutningen af næste måned, hvor pc-firmaerne vil modtage den færdige version af Windows 7 (RTM, Release to Manufacting) til test og installation på deres computere.

Pc-firmaet Acer kom allerede for nogle uger siden til at afsløre den 23. oktober som lanceringsdato som Windows 7, og det var altså ikke helt forkert; blot er lanceringen nu rykket frem med én dag til den 22. oktober.

For alle dem, der køber en computer med Vista i de sidste måneder inden Windows 7 frigives, bliver der mulighed for at skifte helt eller næsten gratis til det nye styresystem gennem det såkaldte Windows 7 Upgrade Option Program. Det skal forhindre, at pc-salget går helt i stå i de kommende måneder mens alle venter på den næste Windows-version.

Hvis man ikke kan vente til oktober er der allerede nu mulighed for at downloade en Release Candidate (RC) af Windows 7. Den udløber først den 1. juni 2010, men fra den 1. marts 2010 vil computeren lukke ned hver anden time. Den oprindelige betaversion af Windows 7 fra februar udløber allerede den 1. august.

Windows 7 RC'en har fået positive anmeldelser og skulle være mindre hardware-krævende end forgængeren, hvilket er usædvanligt for Microsoft, der ellers plejer at hæve systemkravene med hver ny softwaregeneration.

Det nye styresystem kommer i seks forskellige versioner; Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise og Ultimate. Starter er en skrabet version, der primært er rettet mod netbooks. Den mangler bl.a. muligheden for at afspille dvd'er.

Den meget omtalte XP Modus, der skal sikre fuld kompatibilitet med ældre programmer, bliver kun tilgængelig for dem der har købt Professional, Enterprise og Ultimate.

Microsoft brugte et keynote-indlæg på Computex-messen i Taiwan til at annoncere lanceringsdatoen for Windows 7, hvor softwarefirmaet også kunne fortælle at Windows Server 2008 R2 bliver frigivet samtidig.




IT-JOB

Unik System Design A/S

Head of Internal IT

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere