It-branchen er stadig bedst til at skaffe nye job

Iværksætterlysten er stigende.

Da it-boblen sprang i sidste århundrede satte den en brat stopper for iværksætteriet i Danmark. Men vi er langsomt på vej mod fordums tid.
Det viser tal fra Danmarks Statistik, som firmaet eStatistik.dk har kigget nærmere på.

Tallene viser, at iværksætterlysten ikke er nået op på det tidligere niveau, men kigger man på de sidste ti år, så er det især inden for it-service virksomheder, at der er kommet mange nye virksomheder. Det betyder også, at den branche har stået for at skabe mange nye arbejdspladser.

"Fra starten af 1990’erne blev antallet af virksomheder inden for it-service tredoblet, hvorefter dot.com-krisen skyllede ind over branchen. Efterfølgende er antallet af nyetableringer ikke nået op på de samme højder, men niveauet er dog stadig væsentligt højere end i første halvdel af 1990’erne – og er også på et højere niveau end mange andre brancher, siger Kent Nielsen, direktør i eStatistik.

IT-service-faget har haft en markant vækst i beskæftigelsen. Det samlede antal fuldtidsansatte var i 2001 36.500. I 2009 var tallet næsten 48.000 ansatte. Og ifølge Kent Nielsen er det nystartede virksomheder mellem 2001 og 2009, der har skabt de mange nye jobs (se billedet øverst).

Ser man de på de nystartede virksomheder, så ligger it-service på et stabilt højt niveau. Blandt it-service virksomheder udgør opstartsvirksomheder 15 procent af det samlede antal virksomheder. I de private byerhverv er andelen cirka ti procent, og for industrierhvervene ligger fornyelsen på cirka seks procent.

"Fornyelsen af virksomhedsbestanden ligger fortsat på konstant højere niveau end i alle andre brancher. Det udtrykker den dynamik, der er i branchen, og samtidig er der også et meget vigtigt bidrag til jobskabelsen, siger Kent Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere