Venstre går imod minister i piratbrevs-sag

Det er godt at sende piratbreve, men rettighedshaverne må selv betale broderparten, siger Venstre-ordfører.

Den borgerlige fløj er tilsyneladende splittet om, hvem der skal betale for at sende advarselsbreve til formodede fildelere i Danmark. Der tegner sig et politisk flertal for brevmodellen, men til gengæld er finansieringen stadig uafklaret.

"I mine øjne må rettighedshaverne afholde broderparten af udgifterne," siger Torsten Schack Pedersen, teleordfører for regeringspartiet Venstre.

Det står i stærk kontrast til kulturminister Per Stig Møller (K)  udmelding. Regeringen mener, at de to parter, rettighedshavere og internetudbydere, selv skal betale egne udgifter. Eneste undtagelse er portoen, som rettighedshaverne skal betale for internetudbyderne. Dermed står de danske internetudbydere til selv at betale de 10 millioner kroner, som analysefirmaet Netplan anslår, at det vil koste at etablere og drive teleselskabernes databaser og it-systemer til brevmodellen over de næste tre år.

"Principielt mener jeg ikke, at telebranchen bør betale noget, men jeg kan så forstå, at telebranchen i forbindelse med udvalgsarbejdet fortalt, at de afholde udgifterne til at drive systemet,"  siger Venstres teleordfører, som omtaler, at telebranchen har tilbudt at betale for drift, men ikke for etablering af systemet.

Han sammenligner internetudbydere med øksefabrikanter og avisbude.

"Det svarer til, at øksebranchen er medskyldig i økseangrebet på Kurt Vestergaard," siger han om scenariet, hvor teleselskaberne skal betale for at håndhæve indsatsen mod ulovlig fildeling.

"Internetudbyderen er at sammenligne med et avisbud. Han skal ikke ikke have ansvar for, hvad der står i avisen. Det er den ansvarshavende chefredaktør," siger teleordføreren.

Til gengæld er det fint at øge indsatsen for at mindske fildeling. Han er tilhænger af brevmodellen.

"Det er fint nok, at man på den måde får sendt et flag til folk om, at "hov hov, nu er du ude på skidt farvand"," siger Torsten Schack Pedersen.

"Jeg tror, at de vil have en stor effekt," siger han.

Hvorfor tror du, at de vil have en stor effekt?

Truslen om at blive mødt med et rimeligt sagsanlæg tror jeg vil have en afskrækkende effekt. Det er jo det, man siger: "Stop nu, ellers kommer politiet," siger Torsten Schack Pedersen.

Det er klart, at det er et civilt søgsmål, men du bliver truet med erstatningskrav af voldsomt karakter. Allle har jo set i medierne, hvad du bliver mødt med af gedigne erstatningskrav," siger Venstre-ordføreren.

Han medgiver, at alle, der modtager breve, måske ikke selv personligt er netpirater.

"Hvis begrundelsen er, at du har et ubeskyttet trådløst netværk, så får du en påmindelse om, at du kan få det lukket. Det har du jo også en egen interesse i," siger Torsten Schack Pedersen.

Hvis det skulle komme til et retsligt efterspil med krav om erstatning - og man er uskyldig - så vil det kræve beviser, siger han.

"Hvis det kommer videre, så skal beviserne jo foreligge," siger han.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere