Staten sætter en million af til piratkamp

Skattekroner til kommende kampagne.

Den danske stat vil spytte i kassen til en kampagne, som skal lægge en dæmper på piratkopiering af ophavsbeskyttet materiale.

"Det er i størrelsesordenen en million kroner," oplyser Kulturministeriet i en mail til ComON.

Rettighedshaverne har over årene kørt en del kampagner mod pirateri, men staten har ikke været specielt aktiv på feltet, som er civilretsligt. Staten har dog tidligere sat penge af til en indsats, oplyser Kulturministeriet. For seks-syv år siden oprettede ministeriet hjemmesiden infokiosk.dk, som fortæller om ophavsretten. Med til hjemmesiden fulgte pjecer, plakater og tegneserier, som blandt andet blev delt ud på skoler og biblioteker. Det har ikke været muligt for ComON at få svar på, hvor mange kroner infokiosk.dk kostede. Det skyldes blandt andet, at udgifterne løb over flere år, oplyser Kulturministeriet.

Brevmodellen, som ComON tidligere har omtalt, skal efter planen ikke finansieres af Kulturministeriet, men af private aktører. I brevmodellen, som rettighedshaverne forsøger at få indført i Danmark, vil formodede fildelere få to advarselsbreve. Efter de to ignorerede breve risikerer en formodet pirat at få besøg af fogeden efter anmodning fra rettighedshaverne.

Oplysningen om at staten overvejer at gå mere aktivt ind i antipiratkampen fremgik af det udkast til indstillinger fra en arbejdsgruppe under Kulturministeriet, som ComON har fået aktindsigt i. Arbejdsgruppen har til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan man kan sætte ind over for netpirateri.

I udkastet lægges det op til, at informationskampagnen, som endnu ikke er planlagt, skal laves i et samarbejde mellem rettighedshaverne, internetudbyderne, Forbrugerrådet og Kulturministeriet.

Der står, at Kulturministeriet har sat midler til en informationskampagne under forudsætning af, at "rettighedshaverne og eventuelt internetudbyderne deltager i finansieringen af kampagnen på lige fod med Kulturministeriet."

ComON har forgæves forsøgt at få en kommentar fra IFPI. Pladeselskabernes sammenslutning vil dog ikke kommentere på kampagneplanerne, eftersom aktørerne i arbejdsgruppen under Kulturministeriet har lovet hinanden at holde arbejdet hemmeligt.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere