EET Nordic-stiftere bag billige bærbare

Brødrene Lasse og Per Frost, stiftere af IT-distributøren EET Nordic, har startet et nyt selskab, Zepto Computers, der skal samle og sælge billige bærbare computere.

Salget af bærbare computere ventes at stige med pæne vækstrater i de kommende år, hvorimod det forsat vil stagnere for stationære pc'er. Sådan lyder rapporterne fra flere analysefirmaer, og det tager brødrene Per og Lasse Frost konsekvensen af.

De er især kendt for at have været medstiftere af den nordiske IT-distributør EET Nordic, der i 1997 blev købt af investeringsselskabet CVC Capital for et trecifret millionbeløb.

Nu har de startet et nyt selskab, Zepto Computers, sammen de andre stiftere af EET Nordic, de norske brødre Tore og Tom Vedvik og svenskeren Martin Baaz-Lindqvist.

Firmaet køber komponenterne ind fra hardware-producenter og samler så selv de bærbare computere i Frederikssund. Al salg foregår via nettet. Derved bliver prisen væsentligt reduceret ifølge de to stiftere.

Kunderne kan selv skræddersy deres computere med RAM, processor og harddsisk, når bestillingen afgives på selskabets hjemmeside.

Ambitionerne fejler intet, da Zepto går efter en markedsandel på syv procent inden 2006 - svarende til 28.000 solgte computere og en omsætning på 430 millioner kroner.

- Grunden til at vi sætter turbo på de danske forventninger er, at Zepto Computers i Norge i løbet af det første år har opnået en markedsandel på over én procent. Så vi tror på tallene, siger Lasse og Per Frost i en pressemeddelelse.

Relevant link:
Zepto Computers




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere