Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

200 mio. kr. til forskere og it-sikkerhed

200 millioner kroner til blandt andet mere end 100 nye forsker-stipendier og forskning i it-sikkerhed. Det er nogle af hovedelementerne i en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Regeringen har længe fået på puklen for ikke at gøre nok for at støtte forskningen. Det skal der nu rettes op på. Tirsdag indgik regeringen således en aftale med Dansk Folkeparti om blandt andet at uddanne mere end 100 nye forskere og forske i it-sikkerhed.

Finansieringen af aftalen kommer fra den forskningsreserve på 200 millioner kroner, som er afsat på dette års finanslov.

Aftalen reserverer 150 mio. kr. til forskeruddannelse og indebærer, at der kan uddannes ca. 110 flere forskere med ph.d.-stipendier.

Der er endvidere afsat 25 mio. kr. til Danmarks Grundforskningsfond, 15 mio.
kr. til flere erhvervs-ph.d.'ere og 10 mio. kr. til et nyt forskningsprogram om borgernes it-sikkerhed.

»Med aftalen styrker vi både grundforskningen, erhvervs-ph.d.-ordningen og forskeruddannelsen, og samtidig sætter vi fokus på et meget sårbart punkt i informationssamfundet, borgernes it-sikkerhed,« siger videnskabsminister Helge Sander.

De 15 mio. kr. til erhvervs-ph.d.-ordningen ydes som tilskud til forskeruddannelsesforløb, der gennemføres i regi af en privat virksomhed, mens ph.d.-stipendierne primært uddeles til universiteternes forskerskoler.

De ti mio. kr. til forskningsprojekter inden for temaet borgernes it-sikkerhed skal udmøntes af Det Strategiske Forskningsråd. Projekterne skal sætte fokus på borgernes mulighed for at overskue og agere på sikkerhedsproblemer i relation til informations- og kommunikationsteknologi.

Aftalen skal udmøntes gennem fremsendelse af et aktstykke til behandling i Folketingets Finansudvalg, hvilket forventes at ske om tre-fire uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere