Dødsdom over Windows XP rammer private først

Til trods for systemets popularitet stopper Microsoft salget af Windows XP-licenser den 30. juni 2008. Derefter kan man kun få fingre i operativsystemet ved at købe en ny pc og nedgradere fra Windows Vista.

Microsoft står fast på beslutningen om at stoppe for leveringen af Windows XP pr. 30. juni 2008.

Hvis man som privatperson ikke ønsker at købe en ny computer, men blot en enkelt XP-licens, kan man godt glemme det, skriver Infoworld, der har gennemgået mulighederne for at erhverve XP i fremtiden.

Softwareforhandlere kan dog fortsat sælge XP-licenser, så længe de måtte have dem på lager.

Når XP er udsolgt fra butikkerne, har man som privat forbruger reelt kun én mulighed tilbage - at købe en ny computer, som indeholder Vista Business eller Ultimate. Det vil nemlig være muligt at »downgrade« netop disse versioner til XP Pro - men kun hvis computerfabrikanten tilbyder det. Det er ligeledes op til producenten selv, hvor længe de vil tilbyde muligheden for nedgradering.

Efter skæringsdagen kan pc-producenter på OEM-basis dog kun levere XP Pro (ikke Home) til kunder, der køber mindst 25 pc'er. Disse skal sælges med en Vista Business eller Ultimate licens, som derpå overføres til XP Pro installering.

Hvis det drejer som om køb af færre end 25 pc'er må pc-producenten ikke sælge maskinerne med andet end Vista. Slutbrugeren kan dog stadig konvertere til XP, hvis det drejer sig om Vista Business eller Ultimate, som indebærer downgrade-rettigheder.

Nedgraderingen kræver en XP Pro installations-cd, som man må skaffe selv eller håbe, at pc-producenten vil udlevere.

Virksomheder med en såkaldt volumenlicens kan uhindret anskaffe XP-licenser efter skæringsdagen. En volumenlicens til Vista i alle versioner - ikke kun Ultimate og Business - giver ret til at nedgradere til XP Pro, og Microsoft vil sørge for en XP installations-cd, hvis det behøves.

XP-fornøjelserne løber kun frem til næste år. Microsoft har besluttet at al teknisk support og opdateringer til XP vil slutte 14. april 2009.

For cirka to uger siden igangsatte Infoworld.com en såkaldt benådningskampagne i håbet om at redde Windows XP fra udslettelse. Indtil videre er det lykkedes at indsamle flere end 70.000 underskrifter for kampagnen, der skal forsøge at overtale Microsoft til at ændre dødsdommen over Windows XP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere