Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Fagforening støtter ATP's modstand mod TDC-købere

Fagforeningen Dansk Metal, der organiserer mere end to-tredjedele af TDC's medarbejdere, støtter pensionsselskabet ATP's modstand mod de fem kapitalfonde, der vil købe teleselskabet.

I ellevte time spidser modstanden mod de fem kapitalfonde, der vil købe TDC, til. Torsdag morgen udløber fristen for TDC's nuværende aktionærer til at sælge deres aktier til de fem fonde. Søndag bekendtgjorde den største aktionær, pensionsselskabet ATP, at de ikke ville sælge, og nu melder også fagforeningen Metal sig på banen med kritik.

»Det kapitalfondene vil gøre, er ikke noget et andet teleselskab eller TDC selv kan gøre,« siger Per Påskesen, leder af Dansk Metals it- og teleskretariat, til ComON.

Fagforeningen, der organiserer 11.000 ud af TDCs 15.000 danske ansatte, tilslutter sig dermed kritikken fra både ATP og aktieanalytikere. Her fra har man påpeget at et fortsat børsnoteret TDC, ved at optage større gæld, fyre flere medarbejdere og frasælge en række udenlandske selskaber, ville kunne opnå omtrent samme værdi på 382 kroner per aktie som de fem kapitalfonde har tilbudt TDC's aktionærer.

Ifølge Per Påskesen er der dog stor forskel på hvor hurtigt det vil ske under med de forskellige ejerstrukturer.

»Der er en væsentlig forskel og det er tidshorisonten. Fondene vil optage massiv gæld over kort tid. Det vil begrænse deres handlefrihed og dermed blokerer for den styrkede nordiske strategi, som de netop taler om,« påpeger Per Påskesen.

Han undrer sig desuden over at der fra politisk hold ikke har været mere fokus på konsekvenserne at eventuelt salg af Danmarks største teleselskab til en række amerikanske og engelske kapitalfonde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere