"DDoS-angreb er blot en fredelig demonstration"

Anholdte Anonymous-medlemmer kan få ti års fængsel.

I en koordineret international indsats er flere personer med tilknytning til hackergruppen Anonymous blevet anholdt i Europa og USA. Som reaktion har gruppen udsendt et åbent brev til den britiske regering, hvori de forsvarer deres seneste aktioner mod Visa og Mastercard.

Fem unge er i England anholdt og sigtet for overtrædesle af den britiske Computer Misuse Act, der kan give op til ti års fængsel.

Men det, de har gjort, er blot en mild synd, der kan sammenlignes med en fredelig demonstration, hedder det i et åben brev til den britiske regering udsendt af Anonymous i fredags.

”Det står klart, at arrestation af dem, der deltager i er DDoS-angreb, er præcis som at arrestere nogen for at deltage i en fredelig demonstration i deres hjemby,” skriver gruppen.

ComON har spurgt it-advokat Martin von Haller Grønbæk fra advokatfirmaet Bender von Haller Dragsted om den tolkning holder i en retssag:

"Du kan sammenligne et "hacktavistisk" DDoS angreb med et sit-in, hvor demonstranterne blokerer for adgangen til en bygning. Men i modsætning til den virkelige verden, hvor demonstranter står frem med deres identitet – med eller uden hætter - og risikerer at blive draget til ansvar for deres handlinger, er DDoS-angreb anonymt og foregår ofte via andres computere eller servere. Og det er det, der i dette tilfælde adskiller et DDoS-angreb fra en ellers lovlig demonstration,” siger Martin von Haller Grønbæk.
 

Truer med angreb

Gruppen appellerer til regeringen om ikke at gå videre med sigtelserne. De fem unge mænd vil få ødelagt deres fremtid, blot fordi de altså ifølge gruppens egen definition blot har deltaget i en såkaldt fredelig demonstration.

De fredelige aspekter ved Anonymous får dog ikke lov at stå alene ret længe. Kun to afsnit senere advarer gruppen om nye DDoS-angreb, denne gang rettet mod den britiske regering, hvis ikke sigtelserne mod de fem unge mænd frafaldes.

Der er tilsyneladende ikke nogen danske anholdelser på vej, trods den ellers nemme adgang til personer bag Anonymous angrebene. Programmet som bruges til at sende DDoS angreb, det såkaldte LOIC (Low Orbit Ion Cannon) skjuler nemlig ikke afsenderens IP-adresse, og kan ifølge hollandsk afhandling fra universitetet i Twente, let spores tilbage til afsenderen.

Jesper Graversen fra Politiets Nitec afdeling har ikke hørt noget om dansk involvering i hverken de seneste anholdelser i England eller i Holland, siger han til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere