Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Gartner advarer fortsat mod iPhone

For tredje gang på et år advarer Gartner om brugen af iPhone i erhverslivet. Sikkerheden er simpelthen ikke god nok, mener man.

Gartner gentager nu for tredje gang sin kritik af iPhones mangelfulde sikkerhed, når mobiltelefonen skal bruges af erhversfolk. Sikkerheden er langtfra god nok og har en række kritiske huller, forlyder det fra analytiker Ken Dulaney fra Gartner.

Ifølge Dulaney udemærker iPhone sig ved understøttelse af Exchange, kryptering af netværkstrafik og mulighed for at fjernslette indhold, men det er langtfra godt nok. Dulaney bemærker nemlig, at det fortsat ikke er muligt at kryptere data lokalt på iPhone og dermed er mobilen et svagt led i virksomheder med behov for databeskyttelse, såfremt mobilen skulle komme i forkerte hænder.

Dulaney bemærker samtidig, at Apple har et såkaldt API til kryptering, men tilsyneladende mener Apple at tredjepartsudviklere selv skal udviklere krypterings-funktioner til iPhone, skønt adgangen til iPhones API'er er en kende begrænset for udviklerne.

Blandt de andre kritikpunkter er iPhones tætte forbindelse til iTunes, der muliggør firmwareopdateringer udenom en systemansvarlig, hvilket i sig selv også kan være problematisk, ligesom batteritiden er for dårlig på iPhone 3G. Ifølge Dulaney kan han dårligt holde gang i en iPhone 3G en hel dag. Skylden lægges på enten Wi-Fi eller Exchange's ActiveSync-teknologi, der konstant dræner batteriet under brug.

Skønt Dulaney altså ikke er helt tilfreds med iPhone i sin nuværende form, så mener han ikke at virksomheder behøver at holde sig helt væk fra iPhone. Blot bør man begrænse iPhones adgang til firmanetværket og i stedet nøjes med at bruge iPhone til tale, email og webbrowsing.

Skønt Gartner altså fortsat advarer om bruge iPhone, så har en række store amerikanske virksomheder allerede taget mobilen til sig. Deriblandt en række større banker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere