Den periode Google vælger at gemme data om brugernes søgninger på nettet har intet at gøre med databeskyttelse, mener Google.
Fleischer sagde i et podcast til britiske OUT-LAW Radio, at EUs direktiv for, hvor længe data må gemmes, hører under sikkerhed og ikke persondatabeskyttelse. Fleischer mener derfor ikke, at sagen angår Artikel 29-gruppen, som har udtrykt bekymringer over, hvor længe Google gemmer data om forbrugerne i EU.
»Det er interessant for mig at høre, hvad en embedsmand indenfor persondatabeskyttelse mener om, hvor længe data må lagres. Men det svarer til at spørge en mand, der arbejder ved jernbanen om, hvad han mener om lovgivning om luftfart. Det er bare ikke deres område,« siger Fleischer.
Artikel 29-gruppen er en gruppe af eksperter og embedsmænd, der arbejder med persondatabeskyttelse for EU. Gruppen har udtrykt bekymring over, hvor længe Google gemmer data om søgninger på nettet, fordi Google samtidig registrerer brugerens IP-adresse.
Google har selv foreslået at begrænse dette tidsrum til 18 måneder og så gøre registreringen anonym. Forslaget har dog ikke overbevist Artikel 29-gruppen, der stadig overvejer sagen.
Siden har Google sagt, at selskabet er nødt til at gemme data så lang tid, fordi EUs regler på området forlanger det.
Artikel 29-gruppen mener dog, at de love, Google henviser til, ikke er relevante for deres søgedata.
Philippos Mitletton, der arbejder for EU Kommissionens databeskyttelsesenhed, som er repræsenteret i Artikel 29-gruppen, har uddybet overfor den it-juridiske nyhedsside OUT-LAW.com, at reglerne kun gælder for offentligt tilgængelig elektronisk kommunikationsservice og offentlige kommunikationsnetværk, men ikke søgemaskiner. Googles søgemaskine og dens data hører derfor ikke under det direktiv, Google henviser til.
OUT-LAW Radio kontaktede EU Kommissæren for retlige anliggender, frihed og sikkerhed og spurgte om, hvorvidt det var hensigten, at EUs direktiver omfattede søgehistorik. Kommissærens kontor var enige med embedsmændene tilknyttet Artikel 29-gruppen i, at søgehistorik ikke falder under direktiverne.
Men i sidste ende er det måske også ligegyldigt, da Fleischer erkendte, at Google i alle tilfælde ville forfølge deres egne planer om en 18-måneders lagringsperiode før anonymisering, uanset hvad EUs love siger.