Artikel top billede

Thinkpad X220 kører 24 timer på batteriet

Ny bærbar flytter grænser.

Sæt en nye, kunstig bund på den bærbare og hold dig på farten uden for elnettet en hel arbejdsdag igennem – og natten med.

Sådan lyder løftet fra kinesiske Lenovo, der i dag har lanceret Thinkpad X220.

Med en ni-cellet standardbatteri vejer en Lenovo Thinkpad X220 1,6 kg. I kombination med en lavvolts-CPU, en SSD-disk og et ekstra seks-cellet batteri, der monteres på undersiden, kan maskinen ifølge Lenovo klare at være i drift i et helt døgn uden en eneste gang at tanke strøm fra elnettet.

SSD’en er desværre ikke standard. Men også i mere moderate udgaver er den nye Thinkpad i stand til at holde sig kørende uden for elnettet i så lange perioder, at de fleste skulle kunne få nok til en fuld arbejdsdag.

Med en nicellet batteri og en Corei5 CPU og en 7200 rpm traditionel harddisk kører den ifølge denne test hos Laptopmag 12 timer og 39 minutter på en opladning. Samme test-folk kunne dog kun få computeren til at holde ud i 15 timer og 44 minutter med det ekstra batteri klipset på bunden. Hvor meget af forskellen på over otte timer til Lenovos rekord-tal der skyldes CPU’en og disken vides ikke.

Den ekstra bund, som ekstrabatteriet udgør, forsvinder ifølge denne test på ZdNet næsten fuldkomment, fordi batteriet er omhyggeligt integreret med computerens design.

Lenovo kan dog ikke tage æren for at opfundet den særlige form for kunstig bund -batteri. For to år siden lancerede HP løsningen i de første Envy-modeller, dog uden det to-cifrede antal driftstimer.

Thinkpad Lenovo X220 vejer med det nicellede batteri 1,6 kg. Med det ekstra batteri kommer vægten op på 2,3 kg. Skærmen har en utraditionel størrelse på 12,5 tommer.

Ifølge en dansk pressemeddelelse starter prisen på en Lenovo X220 på 7.200 kroner eksklusive moms. Det ekstra batteri, som klipses på undersiden, koster godt 1100 kroner eksklusiv moms. X220 fås også som såkaldt convertible, som Lenovo kalder tablet. Prisen for at kunne bruge den som tabletpc starer ved 11.200 kroner eksklusiv moms. Maskinerne er på hylderne i næste måned.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere