Hver tiende dansker har bredbånd

Danmark ligger på en klar førsteplads i EU, når det gælder udbredelsen af bredbånd. Hver tiende dansker har bredbånd - i Europa generelt har kun hver tyvende indbygger bredbånd.

Det er ikke hverdagskost at Danmark kan bryste sig med at være nummer et i Europa. Men ser man på udbredelsen af bredbånd, er Danmark helt i top. Ifølge nye tal fra IT- og Telestyrelsen har Danmark 10,4 bredbåndsabonnementer for hver 100 indbyggere. I resten af EU er der, ifølge nye tal fra EU-kommissionen, kun 5 bredbåndsabonnementer for hver 100 indbyggere.

Videnskabsminister Helge Sander glæder sig over de nye tal.

»Et af regeringens overordnede mål er, at Danmark skal være en førende IT-nation. En høj udbredelse af bredbånd er et vigtigt skridt på vejen hertil. Det er vigtigt for at borgere, virksomheder og det offentlige dermed kan gøre brug af de mange anvendelsesmuligheder, der følger af de højere hastigheder,« siger Helge Sander.

Ifølge IT- og Telestyrelsens liste kommer Belgien ind på en andenplads med 10,2 bredbåndsabonnementer per 100 indbyggere, efterfulgt af Sverige med en udbredelse på 10,0.

Den hurtige internetadgang opnås typisk via ADSL eller kabelmodem. Ved udgangen af juni 2003 var der 391.000 ADSL-abonnementer i Danmark. Det er en stigning på 27 procent på et halvt år. I samme periode er antallet af kabelmodems steget med 18 procent.

»Med den høje bredbåndsudbredelse er der i Danmark skabt potentialet for udvikling af nye tjenester, der gør brug af den store båndbredde. Vi er nu ved at være kommet ud over "hønen og ægget"-stadiet, hvor ingen har villet udvikle tjenesterne, fordi der ikke var noget marked, og ingen har villet investere i bredbånd, fordi der ikke var noget at bruge det til,« siger Helge Sander.

Tallene stammer fra rapporten "Telestatistik - 1. halvår 2003", som IT- og Telestyrelsen offentliggør i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere