Artikel top billede

Gratis software til dissidenter

Nu kan politiske dissidenter og uafhængige medier i flere diktatur-stater få gratis software fra Microsoft.

Softwaregiganten Microsoft har nu udvidet sit tilbud om gratis softwarelicenser til at omfatte mere end en halv million organisationer, uafhængige medier og andre NGO'er (ikke-statslige organisationer) i 12 lande med politisk undertrykkelse. Det skriver New York Times.

Det hele startede med en historie i samme avis om, at Rusland har brugt jagten på piratkopier som undskyldning for at beslaglægge computere hos systemkritikere. Microsoft har angiveligt ydet bistand i større omfang til myndighederne og ligefrem hjulpet dem med at slå ned på oppositions-grupperne.

Det fik Microsoft til at reagere omgående og love, at NGO'er i Rusland fremover får en gratis licens til at bruge softwarefirmaets programmer. Dermed kan myndighederne altså ikke længere anklage dem for at piratkopiere softwarefirmaets produkter.

Licensen gælder for alle de programmer, som NGO'erne allerede har installeret, og forvandler altså med ét slag mulige piratkopier til lovlige programmer.

Microsoft har nu udvidet dette tilbud til at omfatte otte tidligere Sovjet-republikker – Armenien, Aserbadsjan, Hviderusland, Kasachstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Kirgisistan og Usbekistan – samt Kina, Malaysia og Vietnam.

Fælles for alle landene er, at den politiske opposition har det svært, og Microsoft fortæller at man overvejer at tilføje flere lande.

Men fælles for alle de nævnte lande er også, at piratkopiering i forvejen er meget udbredt – så Microsoft kommer næppe til at miste mange indtægter ved at forære sin software væk gratis.

Softwarefirmaet fastholder, at man blot ønsker at forhindre at piratkopiering bliver brugt som en undskyldning til at beslaglægge computere hos systemkritikere og uafhængige medier. I Kirgisistan har politiet angiveligt sidste år gennemført en ransagning efter piratkopieret Microsoft-software hos en uafhængig tv-station.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere