Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Kryptering skal beskytte Nokia-mobiltelefoner

Et nyt værktøj skal beskytte data på Nokia-telefoner mod sikkerhedstrusler som virus og bluesnarfing.

Nokia planlægger i samarbejde med sikkerhedsselskabet Pointsec Mobile Technologies at udvikle et krypterings-værktøj til Nokia-telefoner med styresystemet Symbian.

Softwaren Pointsec for Symbian OS vil være tilgængeligt for Nokia's Series 60 og Series 80 telefoner i årets tredje kvartal. Den første telefon, som softwaren bliver tilgængelig for, bliver Nokia 9500 Communicator.

Krypteringsværktøjet vil beskytte data såsom e-mail, sms-beskeder, billedbeskeder, kalender, adressebog samt anden information, som er lagret på telefonen.

Sikkerhed er blevet et emne inden for mobiltelefonbrug i takt med at mobiltelefoni og computerteknologi tilnærmer sig hinanden. Stadig flere telefoner fungerer som små lommecomputere, og samtidig fremstilles lommecomputere med mobiltelefoner, eksempelvis HP's iPaq h6340.

I juni viste den første mobilvirus, virussen Cabir, sig på mobilarenaen. Virussen Cabir er målrettet Bluetooth-telefoner, der kører operativsystemet Symbian. Den betegnes som den første egentlige virus målrettet smartphones, men udgør ikke en reel trussel i sin nuværende form.

Cabir fungerer ved at detektere andre Symbiantelefoner, og herefter overføre sig selv til disse. Forskerne kan få Cabir til at replicere sig selv i et forskningsmiljø, men har ikke kendskab til, at ormen reelt har formået at sprede sig til telefoner, der ikke indgår i test af ormen.

I juli valgte Nokia at opgradere software til selskabets telefoner med Bluetooth grundet faren for "bluesnarfing", et begreb som dækker over en form for hacking, der gør det muligt for andre at læse, ændre og kopiere data lagret på telefonen.

I februar advarede sikkerheds-eksperter om, at programmer, som kan udnyttes til hacking på mobiltelefoner med Bluetooth, spreder sig hastigt på via fildelingstjenester på internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere