Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Office 12: Nemmere at bruge men ingen revolution

En mere intuitiv og grafisk tilgang til funktionerne er en af de store nyheder i den nye Office-pakke, der kommer på gaden senere i år. ComON har smugkigget på en betaversion.

Ingen stor overhaling, men en række mindre forbedringer, mere lækker indpakning og mere intuitive løsninger og skabeloner, der gør arbejdet nemmere og det færdige produkt mere lækkert. Det er det gennemgående billede af den udgave af Office-pakken, Office 12, som Microsoft forventer at udsende senere i år og som ComON har haft i en beta-version af.

Outlook fik for tre år siden, i Office 2003, en kraftig oppiftning på udseende og layout, og mailprogrammet i den Office-pakke ligner derfor meget sig selv fra 2003. Microsofts teknikere har dog justeret en række ting. Således er kalender og to-do-liste gjort tilgængeligt i siden af det mailvindue, som langt de fleste brugere oftest bruger i Outlook. Herfra kan man også søge i to-do-listen og tilføje nye opgaver. Desuden er kontaktbogen og kalenderen blevet piftet lidt op i udseendet.

I Word er der derimod sket ting og sager. De traditionelle rullegardiner med menuer er blevet afløst af en menubar i toppen af dokumentet, hvor de nødvendige redskaber er let tilgængelige. Med en række faneblade kan man nemt få de værktøjer ved hånden som er nødvendige lige præcis når man skriver, redigerer, indsætte grafik eller gør andre ting ved et dokument.

Den grafikmotor, som bruges i Powerpoint, er også blevet indbygget i Word, og det er således blevet nemmere at lave tabeller og lignende. Desuden popper en lille typografi-menu op når man markerer en tekst, og man kan således sætte noget i kursiv, ændre skriftstørrelsen eller hvad man ellers har behov for.

En ulempe er dog at Word-dokumenterne automatisk gemmes i et nyt .docx-format, som ikke er kompatibelt med de ældre versioner af Word. Det er dog stadig muligt manuelt at gemme i det traditionelle .doc-format.

Det grafiske og ikonbaserede layout går igen i Powerpoint, da det som sagt er den samme grafikmotor som Word, at programmet er baseret på. Notat-programmet "OneNote", der blev introduceret i Office 2003 kan bruges til at tage notater direkte på ens powerpoint-slides.

I salgs- og bogholderfolkenes yndlingsprogram, Excel, er det også udseendet og præsentationen, der har fået et løft. Det er således blevet meget nemmere at få visuel hjælp til at overskue data. Man kan lave farveratings af ens resultater, flag og lignende visualiseringer.

Ved installation af betaversionen oplevede vi at computeren kørte meget langsomt og at især Outlook ofte gik kold, eller automatisk åbnede igen lige efter at være blevet lukket. Det blev til sidst så stor en pestilens at vi afinstallerede programmet så snart vi var færdig med testen og havde prøvet de enkelte programmer af.

Da den gamle Outlook 11 fra Office 2003 var blevet geninstalleret oplevede vi at .pst-filen, hvor alle de nødvendige oplysninger til mailprogrammet ligger i, var blevet beskadiget. Vi kom dog på benene igen, og håber at det kun skyldes at der var tale om en betaversion. Selve installationen til at begynde med gik overraskende smertefrit og tog kun knap en halv time, hvor vi sagtens kunne arbejde ved siden af i den gamle version af Office.

Overordnet er Office 12 endnu en forbedring af verdens mest udbredte kontorprogram. Men de helt store kvantespring er der ikke tale om, sådan som det ser ud nu.


Historien om Office:
1990 - Første Office program til Windows
1993 - Introduktion af Office Suite
1995 - Office 95, lancering af 32 bit med Office 95 og Windows 95
1997 - Office 97 lancering med øget fokus på integrationen mellem Office applikationerne og fokus på Internettet
1999 - Office 2000 med bla. XML
2001 - Office XP (2002) og SharePoint Team Services lanceres
2003 - Office 2003 og Office Systemet, fokus på organisation, gruppens og den individuelle produktivitet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere