Artikel top billede

Store harddiske har mange fejl

Der er mange fejl i de store 2 TB-harddiske. SSD'er klarer sig heller ikke for godt.

Den franske hjemmeside hardware.fr har samlet og offentliggjort data om antallet af fejl i harddiske, SSD'er og andre hardware-produkter. Tallene kommer fra en anonym fransk internet-forretning og hardware.fr har angiveligt haft direkte adgang til databasen med tal for, hvor stor en procentdel af de enkelte produkter der er returneret med fejl.

Det giver et interessant billede af, hvilke produkter der er de mest pålidelige. Når man ser på harddiske er det i gennemsnit mellem 1 og 3,39 pct. der returneres med fejl. Maxtor klarer sig bedst – her er det under 1 pct. af harddiskene der returneres. Men der er måske en forklaring. Maxtor sælger lowend-harddiske med kendt og gennemprøvet teknologi, og de har typisk en kapacitet op til 1 TB.

Det interessante er, at antallet af fejl er meget større i 2 TB-harddiskene. I Western Digitals Caviar Black med 2 TB er der endda fejl i næsten 10 pct. af de solgte harddiske. Generelt ligger 2 TB-modellerne mellem 3 og 7 pct. Det ser ud til, at der især er problemer med harddiske som har Advanced Format-teknologi.

Hardware.fr konstaterer derfor, at man bør være forsigtig med at gemme sine vigtige data på 2 TB-harddiske – og back-up er jo altid en god ide.

Der er også tal for antallet af fejl i Flash-baserede SSD'er og her skulle man tro, at de klarer sig bedre end harddiske. Der er trods alt ingen mekaniske komponenter og de er således ikke så følsomme overfor stød og rystelser.

Men det viser sig, at det typisk er mellem 2 og 3 pct. af SSD'erne der kommer tilbage med fejl – altså det samme som harddiske (hvis man ser bort fra de fejlramte 2 TB-modeller).

Kun Intel har en meget lav fejlprocent på 0,6 i sine SSD-modeller, mens alle de andre ligger på niveau med mekaniske harddiske. Det viser altså, at man heller ikke med en SSD er helt sikret mod fejl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere