Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Mobilvirus spreder sig mod alle odds

Verdens første mobilvirus blev opdaget i juni i år. Eksperter vurderede, at der ikke var fare for spredning, men nu meldes om flere tilfælde, hvor mobiltelefoner er blevet inficeret med Cabir.

Da verdens første mobilvirus, Cabir, blev opdaget i juni i år, vurderede eksperter, at der var tale om en show-off, der ikke ville få held til at sprede sig. Nu viser det sig, at det forholder sig anderledes.

Der er i de seneste dage fundet flere eksempler på spredning af virussen Cabir, skriver nyhedstjenesten ComputerSweden.

Antivirusselskabet F-Secure bekræfter to tilfælde af virussen i Singapore. Endvidere rapporteres der om flere tilfælde på internettet.

Cabir er målrettet Bluetooth-telefoner, der kører operativsystemet Symbian. Cabir betegnes som den første egentlige virus rettet mid smartphones, og fungerer ved at detektere andre Symbiantelefoner, og herefter overføre sig selv til disse.

Selv om der kun meldes om få tilfælde af virusinficerede telefoner, sker spredningen mod alle odds.

For at mobilen kan blive smittet af Cabir, skal Bluetooth være tilsluttet. Endvidere skal modtageren aktivt acceptere at modtage og køre filen cabir.sis, som er selve virusen.

Da ormen blev opdaget, udtalte flere antivirusforskere, at ormen ikke udgør en trussel mod mobiltelefonbrugere i sin nuværende form. Forskerne kunne få den til at replikere sig selv i et forskningsmiljø, men vurderede, at ormen ikke kunne sprede sig til telefoner uden for forskningsmiljøet.

»Selv om du bliver spurgt, om du ønsker at modtage virussen, takker mange ja. De tror, det er information fra operatøren, en særlig indstilling eller lignende. Man er ikke vant til, at denne type trusler rettes mod mobiltelefoner,« siger Johan Jarl, sikkerhedsekspert hos F-Secure, til ComputerSweden.

Cabir udgør ikke en egentlig fare mod inficerede telefoner.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere