Nu er hele Danmark kortlagt i 3D

Hele Danmark er nu kortlagt i tre dimensioner. 3D-kortet skal bruges til boligportaler, søgemaskiner og turistsider.

Ifølge BlomInfo er Danmark nu som det første land i verden komplet kortlagt i tre dimensioner. Det landsdækkende 3D-kort er en forlængelse af de eksisterende kort med luftbilleder, der er taget ovenfra, og billeder der er taget fra en vinkel på 45 grader.

»Det næste skridt er 3D, og her har vi valgt at kortlægge hele Danmark som et slags pilotprojekt. Ud over at lave 3D byggeklodser har vi skabt virkelighedstro bymodeller ved at klistre fotos på bygningernes facader,« siger Bo Overgaard, direktør for produktsalg hos BlomInfo.

3D-kortet skal blandt andet markedsføres overfor boligportaler, søgemaskiner og turistsider. Den offentlige sektor, arkitekter og byggebranchen er også blandt kunderne.

»Vi har set et marked for kort og geodata vokse betragteligt i de seneste år. Hvor det for bare få år siden stort set kun var professionelle, der anvende geografiske data, er de i dag hver mands eje. Tænk bare på de mange boligsider, der anvender kort, og på alle vores GPSer,« siger Bo Overgaard.

Firmaet har selv udviklet en vifte af api'er (program-interfaces) og sdk'er (udviklingsværktøjer) så kortinformationerne kan integreres i andre applikationer. Hele 3D-kortet bliver også tilgængelig på nettet.

»Med vores nye online service gør vi det let at anvende den omfattende samling af geodata, hvad enten man skal lave en søgeportal eller en mobil applikation til en iPhone. Faktisk har vi allerede de første løsninger klar til iPhone som henter vores data online, men vi har naturligvis også udviklerværktøj klar til Symbian og JavaME. Næste skridt er at gøre vores landsdækkende 3D data tilgængelig online,« siger Bo Overgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere