Flash-diske har tvivlsom ydelse

En uafhængig undersøgelse peger på problemer med ydelsen i Intels Flash-diske under tungt brug. Men Intel afviser.

Forleden kunne en danske forsker fortælle at Flash-enheder ved større belastning kan vise sig at være ustabile og ydelsen falder drastisk efter et stykke tid. Nu er en uafhængig test af Intels nye Flash-diske kommet frem til et lignende resultat. Det er netmagasinet PC Perspective, der har testet Intels SSD-produkt til pc'er, X25-M.

Ifølge digi.no viser testen at ydelsen på Intels Flash-diske bliver drastisk reduceret efter tungt brug. Det ser ud til at diskene bliver mere og mere fragmenterede, og de sædvanlige værktøjer til defragmentering gør bare problemet endnu værre.

Der er håb om, at situationen bliver bedre med det kommende Windows 7, men det grundlæggende problem ligger i Intels egne skrive-algoritmer, skriver PC Perspective.

Hos Intel kan man ikke genkende problemet. Firmaet har selv prøvet at køre tilsvarende tests, men resultaterne er helt anderledes, fortæller Intel. Intel har taget kontakt til PC Perspective for at få flere informationer om deres testmetoderne, men understreger samtidig at det altid er muligt at opsætte en testsekvens som kan knække enhver enhed.

PC Perspective skriver at problemet sandsynligvis ikke vil optræde under let brug. X25-M er netop rettet mod almindelige skrivebords-computere og ikke mod servere og arbejdsstationer, hvor kravene er større.

Forskningspapiret "uFLIP: Understanding Flash IO Patterns", som blev offentliggjort forleden af tre forskere fra Danmark, Frankrig og Island, kritiserer også, at det ikke er muligt at overskrive eller formatere (nulstille) et flash device.

Forskerne mener, at det kan blive et stort problem for de nye generationer af bærbare som udelukkende bruger SSD-enheder i stedet for mekaniske harddiske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere