Politiet får grønt lys til TV-overvågning

Velkommen på skærmen. Øh, jeg mener Rådhuspladsen.

Det københavnske politi og overborgmester Ritt Bjerregaard luftede sidste år tanken om at mandsopdække det meste af hovedstadens centrum med kameraer. Den plan kan de nu med Datatilsynets velsignelse rulle ud.

I en "vejledende udtalelse" siger Datatilsynet, at planerne ligger indenfor persondatalovgivningen.

Det er især strækningen fra Rådhuspladsen til Nytorv og området omkring Nørrebro Station som politiet er interesseret i at have et evigt vågent øje med. Men andre centrale områder kan komme på tale.

Derfor kommer overvågningen til at foregå i et område med mange handlende, rejsende, turister og beboere, som må finde sig i, at de også bliver optaget. Det sætter nogle krav til overvågningen. For eksempel skal forbipasserende og handlende oplyses om, at de bliver overvåget. Det kommer til at ske via skilte og klistermærker.
Desuden må tv-overvågningen ikke foregå, så den filmer ind i private hjem.

Overvågningen kommer til at ske på en sådan måde, at den vagthavende på politigården kan zoome ind og identificere personer, hvis han observerer noget på skærmen. Desuden bliver alt gemt i 30 dage på politiets servere.

»Efter Datatilsynets opfattelse kan Københavns Politi inden for rammerne af persondatalovens § 5 (behandlingen af de indsamlede optagelser, Red.) foretage tv-overvågning på Strøget og området omkring Nørrebro Station i det omfang, der foreligger saglige og tungtvejende grunde herfor. Kravet om proportionalitet indebærer endvidere, at tv-overvågning skal gennemføres, så den virker mindst muligt integritetskrænkende for den almindelige borger.«

Med de ord har tilsynet ikke yderligere bemærkninger til den påtænkte tv-overvågning. En egentlig blåstempling af overvågningen får politiet dog ikke. Datatilsynet oplyser, at man først i en eventuel klagesag vil tage endelig stilling til overvågningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere