Der skal være god og fri internetadgang på folkebiblioteker, døgninstitutioner og uddannelsesinstitutioner og ligndende.
Det krav stiller løsgængeren Pia Christmas-Møller nu for, at hun vil stemme for regeringens 2020-plan, der blandt andet indeholder forringelser af efterlønnen.
"Det er sådan desværre, at det er der ikke altid i dag," siger Pia Christmas-Møller, da ComON torsdag formiddag fanger hende på telefonen få minutter, inden hun skulle ind og forhandle.
Hvis uddannelsesikonerne Grundtvig og Kold levede i dag, ville det også være en topprioritet for dem, mener hun,
"Visionen er at få let og fri adgang. Det er ikke noget, vi i et hug kan sikre. Nu skal vi også se på, hvad der er teknisk muligt," siger Pia Christmas-Møller, inden hun blev nødt til at gå ind til forhandlingerne.
Det er altså uklart, hvor konkrete kravene er. Finansminister Claus Hjort Frederiksens embedsmænd er netop nu i gang med at regne på, hvad kravene vil koste at føre ud i livet, skrev dr.dk i går.
Sammenfald i datoer
Pia Christmas-Møller spurgte allerede for en måned siden videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K), hvad regeringen vil gøre for at sikre hotspots. Ministeren skal ifølge dagsordenen svare i dag klokken 14 ved en forespørgselsdebat i Folketinget.
Pia Christmast Møllers spørgsmål til regeringen lyder:
"Hvilke visioner, konkrete delmål og planer har regeringen, for at Danmark kan blive førende i nem, fri og lige adgang til internettets videnudbud via hurtig, trådløs opkobling for derigennem at videreudvikle Grundtvigs og Kolds tanker om videnspredningens betydning for et samfunds konkurrenceevne, sammenhængskraft og demokratiudvikling, og vil regeringen i den forbindelse arbejde for at gøre offentlige bygninger, herunder bl.a. rådhuse, biblioteker og uddannelsesinstitutioner, og pladser og lign. til hotspots?"
Opdatering klokken 15: Forespørgselsdebatten i Folketinget blev aflyst.