MPAA beskyldt for piratkopiering

Motion Pictures Association of America har brugt linkware uden at kreditere eller betale ophavsmanden, hvilket er en overtrædelse af licensaftalen for programmet.

Patrick Robin, en 29-årig englænder, opdagede, at MPAA har brugt hans software uden hans viden, samtykke og uden at kreditere ham for det.

Princippet kaldes "linkware," hvilket vil sige, at der er fri adgang til softwaren.

I dette tilfælde drejede det sig om en blogging platform kaldet "
Forest Blog," som Patrick Robin har gjort frit tilgængeligt på sine sider. Det kræver blot, at man enten lader programmet linke tilbage til forfatterens sider eller betaler 25 pund, omkring 280 kroner, hvis man foretrækker at fjerne dem.

Men selv om MPAA ynder at moralisere over piratkopierede film, så havde de ikke valgt at gøre nogen af delene med programmet. Patrick Robins navn og links var blevet fjernet, og han opdagede det kun selv ved et tilfælde, da han besøgte MPAAs website.

Bloggen med Robins software er nu fjernet, og ifølge netsiden The Inquirer undskylder MPAA sig med, at siden kun blev brugt til tests, og at man ville have betalt de 25 pund, hvis man havde valgt at bruge softwaren.

Patrick Robin sendte MPAA et brev, hvori han gjorde opmærksom på den ulovlige brug af hans software. MPAA har ikke reageret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere