Virksomheder glemmer den interne trussel

Mange medarbejdere kender ikke virksomhedens sikkerhedspolitik og glemmer at tænke på at beskytte virksomhedens data.

Hackere, virusangreb og phishing fylder meget i mediernes dækning af sikkerhedstrusler, men ofte er det virksomhedens egne medarbejdere, der bevidst eller ubevidst udgør den største trussel i dagligdagen. Det bekræftes af en ny undersøgelse fra ICM Research, der er bestilt af sikkerheds-leverandøren McAfee.

Den viser at 37 pct. af de europæiske virksomheder ikke har fastlagt nogen politik for håndtering af følsomme dokumenter, og i de virksomheder, der har en sikkerhedspolitik ved 24 pct. af medarbejderne ikke, at de findes.

»Det bliver mere og mere almindeligt at medarbejdere fører data ud af virksomheden - for eksempel på deres bærbare, på USB-stick og til webmails,« siger Daniel Kollberg, der er nordisk direktør for McAfee.

Ifølge undersøgelsen er det især interne arbejdsdokumenter og kundedata, der føres ud af virksomhederne elektronisk eller fysisk. Selv instant messaging bruges i stigende grad til at transporte følsomme oplysninger.

Hver dag sender 31 pct. af de adspurgte økonomiske oplysninger om virksomheden til mennesker udenfor organisationen, og 39 pct. sender uden forbehold kundedata til folk udenfor virksomheden.

ICM Research har også regnet sig frem til, at kontoransatte i gennemsnit tager 11 fortrolige dokumenter med hjem om ugen. Hollænderne er de værste - her fører ansatte i gennemsnit 19 følsomme dokumenter ud af virksomheden om ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere