Ny tendens - åbn din computer for alle nysgerrige

Vil du dele alt, du laver på nettet med resten af verden? Flere tjenester går mod strømmen.

Problematikken om privatliv og anonymitet på nettet er et evigt diskussionsemne, men måske er diskussionen ligegyldig.

Flere nye tjenester prædker et helt andet syn på privatliv.

Flere af tjenesterne gør det simpelthen muligt at dele stort set hele en brugers browserhistorik for alle andre eller for en lukket gruppe venner.

Det er tjenester som Dscover.me, Voyurl og SiteSimon.com, der alle har sat sejl på det seneste.

Firmaerne opererer med begrebet "at dele sin clickstream". Altså en betegnelse for vise alle de museklik, som en bruger foretager.

"At dele alle sine klik er det naturlige skridt videre i forhold til det, vi har set sket på nettet de sidste par år," siger Demetri Karagas til ABC News.

Han er medstifter af SiteSimon og hentyder til, at mange mennesker er blevet introduceret til et mere socialt net med Facebooks fremgang.

Hos SiteSimon kan man for eksempel opsætte tjenesten til i realtid at fortælle omverdenen om de ting, man køber på Amazon, eller de videoer man ser på YouTube. Man kan også vælge, at det kun er en lukket gruppe venner, der har lov til at kigge med, og brugeren kan også udpege hjemmesider, som aldrig skal dele brugerens bevægelser på dem, hvis der er enkelte interesser, han ikke ønsker at dele med nogen.

Der er indbygget et konkurrenceelement, så personer, der "opdager" nye sider og tjenester først, får points. På den måde mener skaberne, at sider som SiteSimon er med til at give en rigere oplevelse på nettet, og så har tjenesterne også den indbyggede fordel, at den konstante registrering kan give brugeren selv et klart billede af, hvor meget tid han rent faktisk bruger på at lede efter sjove kattevideoer eller andet tidsspilde.

Hos en af konkurrenterne, Dscover.me, er der taget mere højde for privatlivet, og tjenesten deler kun bevægelser på 100 foruddefinerede hjemmesider, før brugeren selv begynder at tilføje flere.

Men uanset hvordan tjenester sammensætter deres tilbud, så er det næppe alle, der vll lege med.

Ifølge Alice Marwick, der forsker i sociale medier hos Microsoft Research siger til ABC, at der nok vil være en lille gruppe folk, der kan se fordelen i at dele alle deres vaner på nettet og få deres adfærd registreret, men at den typiske netbruger ikke kan se nogen fordel i klik-deling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere