Dansk webkamera dømt ulovligt

En elinstallatør blev onsdag i Landsretten dømt for ulovlig overvågning med sit webkamera.

Landsretten i Viborg har onsdag stadfæstet en dom fra byretten, hvor elinstallatør Peter Jensen blev dømt for at have foretaget ulovlig overvågning med sit webkamera i Vesterø Havn på Læsø. Landsretten fastslår i sin dom at webkameraet er ulovligt og skal fjernes. Peter Jensen skal desuden betale en bøde på 2.000 kroner for at have foretaget overvågning på et offentlig område.

Elinstallatøren har forsvaret sig med, at det ikke er muligt at genkende personer på det noget grumsede billede, som kun opdateres en gang i minuttet. Men uanset kvaliteten er det ulovligt at optage billeder regelmæssigt og vedvarende af offentlige områder, understreger Landsretten.

Det kan få store konsekvenser for hundredvis af danske webkamera-ejere, som nu kan blive tvunget til at fjerne deres kameraer.

»Dommen er skuffende for mange webcam-indehavere over hele landet. For mange af de kameraer skal nu pilles ned,« siger Peter Jensens forsvarer, Peter Lind Nielsen, til DR Nordjylland. Han har ikke mulighed at anke sin klients sag videre til Højesteret.

Peter Jensen har selv politianmeldt 29 webkameraer forskellige steder i landet for at få afklaret reglerne på området. Det gælder blandt andet et web-kamera, som Danmarks Radio har installeret på Bornholm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere