Big Brother for en dag: TDC ved hvor du går hen

Københavns Kommune og TDC præsenterer i dag en ny teknik, der skal finde ud af, hvordan vi bevæger os rundt i København. Mulighederne er uanede, mener TDC.

For godt og vel et år siden indgik Københavns Kommune og det anerkendte amerikanske universitet MIT en aftale, som nu begynder at udmønte sig i et konkret projekt.

På Kulturnatten i dag i København præsenterer Københavns Kommune, TDC og amerikanske MIT det, de selv kalder for "en banebrydende teknologi". Den kortlægger københavnernes bevægelsesmønstre ved hjælp af data fra mobilnettet. Projektet hedder "Real Time Copenhagen".

Real Time Copenhagen bruger anonyme lokationsdata fra TDC's mobilnet til at skabe et 46 kvadratkilometer stort levende bykort. Det er målet at bruge teknologien til byudvikling og planlægning af trafikken i København.

Den bagvedliggende teknik består af TDC's mobilnet i København og indsamling af oplysninger om mobiltelefonernes bevægelse i området - lokationsdata. Når en mobiltelefon tændes og bruges, kobler den sig på TDC's mobilnet via den nærmeste mobilmast. Når personen, som bærer mobiltelefonen bevæger sig, hopper mobiltelefonen fra mobilmast til mobilmast. Ud fra mobilmasternes geografiske placering, kan TDC derfor identificere, hvor den enkelte mobiltelefon cirka befinder sig.

Hver mobilmast dækker via retningsbestemte antenner et antal celler. På baggrund af information fra cellerne kan TDC positionere mobiltelefonen relativt præcist.

Det er ikke overvågning

Det lyder som en overvågningsteknik, der kunne være bærende element i en opfølger til George Orwells klassiske roman '1984', der handler om det totale overvågningssamfund, men TDC oplyser, at alle afsendte data er fuldstændig anonymiserede.

Det er kun muligt at se antal mobiltelefoner og placeringer af dem.

Ifølge TDC har relevante myndigheder, Datatilsynet og telestyrelsen været med på langsiden gennem hele projektet for at sikre de medvirkendes rettigheder.

Teknikken skal bruges til at få mere at vide om, hvordan københavnerne bruger deres by - for eksempel hvilke torve de bruger, eller hvor der er mest trafik i byen en fredag morgen:

»Den viden kan vi bruge til både byudvikling og trafikplanlægning. Og lokationsdata kan levere den viden meget billigere og mere præcist, end vi tidligere har set,« forklarer Claus Juhl, administrerende direktør i Københavns Kommune, om de videre perspektiver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere