Kæmpe underskud på online-video

Web-videoer er populære, men det er ikke en god forretning. Det vil Google nu lave om på.

Websites, der kan tilbyde online-video, bliver flittigt besøgt, men det giver ikke mange kroner i kassen for investorerne. Det viser nye tal fra Dow Jones VentureSource.

Ifølge digi.no er der siden 2005 blevet investeret omkring 45 milliarder danske kroner i det amerikanske online-videomarked. Disse tal gælder både de aktører, der stiller billederne til skue, og dem, der leverer de tekniske løsninger.

Heriblandt finder man for eksempel Brightcove, annonceplatformen Yume, tjenesteleverandøren Videoegg, og video-siderne Funnyordie, Veoh, Joost og YouTube.

Branchen synes dog ikke at være i stand til at skabe overskud på nuværende tidspunkt. Ifølge Wall Street Journal vil indtægterne i år havne på omkring 200 millioner dollars.

YouTube står for mere end halvdelen af filmvisningerne på nettet, og derfor er Googles højeste prioritet i år at gøre YouTube til en god forretning, skriver kampanje.com. Internetgiganten opkøbte den populære videotjeneste i 2006 for omkring 10 milliarder og har kæmpet med at finde nøglen, der kan gøre sitet lønsomt.

Googles administrerende direktør Eric Schmidt har for nylig meldt ud, at man i løbet af 2008 vil lancere en række nye annonceprodukter på netop YouTube.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere