Flere har penge til gode hos Digi-Shop

Efter sidste uges omtale af Digi-Shop og Gert Keller Jensen er flere forhandlere, der har tabt penge på at handle med Digi-Shop, trådt frem.

Siden 2004 har en række forhandlere i Danmark solgt varer til Digi-Shop, der er ejet af Gert Keller Jensen. Ifølge ComONs søsterblad CRN har Århus-forretningen dog været utrolig dårlig til at få betalt regningerne.

Hos RKI er Gert Keller Jensen registreret i en lang række sager blandt andet skylder selskabet Digi-Shop over 50.000 kroner hos Atea. CRN har modtaget flere henvendelser fra andre virksomheder, der ligeledes har stiftet bekendtskab med den dårlige betaler.

Onlineforhandleren Techmaster og printvirksomheden printervirksomheden Discountprint.dk har begge sent mindre ordrer til Digi-Shop. Discountprint.dk omkring 3.000 kroner i klemme hos Digi-Shop og har valgt at sende sagen videre til inkasso. Indehaveren gør dog ingen forhåbninger om at se pengene igen.

»Han bestilte et stofbanner hos os, men betalte aldrig. Vi har både ringet og skrevet, og har en hel sagsmappe på Digi-Shop, så selvom det ikke var det store beløb, så har det været dyrt i tid,« fortæller Marca Kirstejn Johansen, der er daglig leder hos Discountprint.dk.

Brian Bolander Hansen, der er indehaver af Techmaster modtog den første ordre fra Digi-Shop i januar 2007, det var på printerpapir, men selvom det drejer sig om mindre end 500 kroner, så han har alligevel valgt at sende beløbet til inkasso.

»Jeg tager altid inkasso i brug. Gert Keller Jensen fik overbevist mig om, at han kunne købe på kredit og lagde straks efter den første ordre, men der kom aldrig nogen penge. Kort tid efter lagde han en ny ordre ind på over 1.000 kroner, men jeg afviste at sende ordren, før jeg så pengene for den første bestilling, så jeg hørte ikke mere til ham,« forklarer indehaveren.

Hos idhuset i Silkeborg er tale tale om et væsentlig større beløb. Virksomhedens indehaver anslår, at Digi-Shop har købt ind for omkring 25.000 kroner i hans forretning, men han har dog ikke tænkt sig at forsøge med inkasso eller RKI.

»Der er ingen grund til at kaste gode penge efter dårlige penge. Jeg har talt med politiet, og de siger, at det er svært at bevise, at der skulle være tale om bedrageri,« siger Peter Friese til CRN.

En bedragerisag kræver, at virksomheden kan bevise at kunden handlede i ond tro. Hvilket vil sige, at forhandleren skal kunne bevise, at kunden var klar over, at han ikke kunne betale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere