Artikel top billede

Nordjyder køber de største fladskærme

Prøver nordjyder at kompensere for noget?

Der er blevet købt nye og store tv-apparater til den helt store guldmedalje i de senere år. Og Sony, Samsung og Panasonic har sendt de største af deres skærme til Nordjylland.

Det viser resultatet af en undersøgelse, som YouSee har fået lavet af YouGov Zapera blandt 3.000 danskere.

Når der bliver skiftet fjernsyn i de danske hjem, så vokser skærmstørrelsen typisk 12 tommer. Men undersøgelsen viser, at der i Nordjylland er efterspørgsel på lidt større skærme end resten af landet.

Nordjyderne skulle have de mest veludrustede stuer, hvad angår fladskærme. Gennemsnitsstørrelse på fladskærme er 34 tommer i Nordjylland.
Det er dog ikke meget, at de nordjyske seere adskiller sig fra resten af landet. I København skulle gennemsnitstørrelsen være 33 tommer.

Undersøgelsen viser også, at LCD- eller LED-skærme vinder frem, men uden at skubbe de gamle billedrør helt ud i kulden. LCD/LED-skærmene er de mest udbredte tv-type og findes i 67 procent af alle hjem, men der er stadig billedsrørs-tv i 59 procent af alle hjem. Plasma-apparaterne kan findes i 12 procent af hjemmene.

Hvem bestemmer?
Undersøgelsen viser også, at kvinder og mænd ikke nødvendigvis er enige om, hvem der bestemmer, om der skal købes nyt tv. Blandt de samboende mener flere end 90 procent af mændene, at det er dem, der bestemmer, mens 34 procent af kvinderne mener, at deres ord tæller mest. Det kunne det tyde på, at selvopfattelsen hos det ene køn er en anelse ude at trit med realiteterne. Kun en procent af mændene medgiver, at det er en anden i husstanden, der har det afgørende ord ved valg af tv-apparat.

Gennemsnitsstørrelsen på et dansk tv er nu oppe på lidt mere end 33 tommer. Se faktaboksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere