Artikel top billede

Google: Sådan beskytter vi dine data

En Google-video skal overbevise kunderne om, at deres data er sikre i skyen.

Efter det seneste cloud-nedbrud hos Amazon og det gigantiske datatyveri hos Sony kan man med rette stille spørgsmålstegn ved datasikkerheden i skyen. I lang tid har virksomheder som Amazon og Google forsøgt at overbevise firmakunder og private brugere om, at det er mere sikkert at opbevare sine data i deres datacentre end på lokale computere.

Logikken lyder indlysende; her kan man udnytte stordriftsfordele og udnytte ekspertisen hos nogle af verdens største internet-giganter. Hvis Amazon kan holde verdens største netbutik kørende, så kan selskabet vel også passe på mine data, lyder argumentet.

Men påsken blev en katastrofe for cloud computing. Amazon blev ramt af et stort nedbrud og måtte bagefter erkende at en del af kundernes data er uigenkaldeligt tabt. Så kom hackerangrebet mod Sony, hvor 75 millioner PlayStation-brugere har fået stjålet deres data.

I en YouTube-video forsøger Google at overbevise sine firmakunder om, at sikkerheden i firmaets datacentre er helt i top. Videoen er produceret inden de seneste cloud-nedbrud og hackerangrebet mod Sony, men der er nok ingen tvivl om at den skal ses som Googles forsøg på at bevise, at man tager sikkerhed alvorligt.

Den viser alle de forskellige tiltag, der skal beskytte mod det som er sket hos Amazon og Sony.

Først kommer den fysiske sikkerhed. Hele området bliver overvåget døgnet rundt af Googles egen sikkerhedstjeneste. Normalt er det hverken tilladt at fotografere eller filme i datacentrene.

En kombination af en biometrisk irisscanner og et særligt id-kort bruges til at kontrollere adgang til bygningerne. Der er videoovervågning både udenfor og inde i hallerne.

For at forhindre hardware-nedbrud bliver harddiskene udskiftet med regelmæssige mellemrum. De gamle harddiske bliver destrueret i en særlig maskine. Hvis der skulle opstå en brand kan slukningsanlægget styres meget præcist, så man undgår at flere servere end nødvendigt sættes under vand.

Google bygger alle sine egne servere og de kører med en specialudviklet udgave af Linux, fortælles det i videoen.

Se hele videoen her:
 




IT-JOB

Unik System Design A/S

Proceskonsulent / OKR Lead

HusCompagniet A/S

Integration specialist

Vallensbæk Kommune

Digitaliseringskonsulent

Netcompany A/S

Managing Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere