Energitilsynet indfører XML-baseret indberetningssystem

Fra nytår kan alle danske forbrugere frit vælge elleverandør. Hos Energitilsynet forbereder man sig på det liberaliserede elmarked med et XML-baseret indberetningssystem.

Det frie elmarked i Danmark træder i kraft den 1. januar 2003 og betyder at alle forbrugere frit kan vælge hvilken leverandør, de ønsker at modtage deres strøm fra. Hos tilsynsmyndigheden Energitilsynet forbereder man sig på de kommende opgaver med et nyt XML-baseret indberetnings-system, som skal tages i drift i begyndelsen af det nye år.

»En konsekvens af energilovene er, at vi skal føre tilsyn med flere selskaber end tidligere, og at hvert selskab skal indberette langt flere data om deres drift,« siger Susanne Hansen, fuldmægtig i Energitilsynet.

Med de nye love går Energitilsynet fra at være en bagudrettet kontrolfunktion til en mere fremadrettet tilsynsvirksomhed, som bl.a. baserer sig på elektronisk sagsbehandling,

Tidligere udsendte tilsynet en række papirskemaer, som energiselskaber skulle udfylde og returnere. Men den gamle løsning gjorde det svært at gennemføre analyser og benchmarking af selskabernes priser, effektivitet og omkostninger. Fremover skal det hele håndteres elektronisk.

Kravene til det nye indberetningssystem blev udarbejdet i samarbejde med Devoteam Fischer & Lorenz, og efter et EU-udbud blev WM-data valgt som leverandør.

»For at sikre en fremtidssikker løsning som bygger på principperne om elektronisk sagsbehandling i den offentlige sektor, og da hele energiområdet er i konstant bevægelse, krævede vi, at løsningen er XML-baseret. WM-data lever med deres XML-framework godt op til de stillede krav,« siger konsulent Søren Philipsen i Devoteam Fischer & Lorenz.

Energitilsynet vil samarbejde med Erhvervsportalen om at give bred adgang til informationerne i systemet.

»Vi forventer, at løsningen er klar til brug i foråret 2003. Men allerede nu arbejder vi på at udvide systemet med en digital signatur. WM-data er i øjeblikket i gang med at udvikle en digital signatur løsning sammen med Software AG. En række af de indberetninger vi modtager kræver en særlig revisorpåtegning, som vi i dag får manuelt, men som vi i fremtiden vil få digitalt,« siger Susanne Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere