HD-DVD har vundet en foreløbig sejr

På kort sigt ser HD-DVD ud til at blive vinderen i opgøret om fremtidens dvd-format, men den endelige afgørelse er ikke faldet endnu.

Med lanceringen af Toshibas første afspiller til HD-DVD i sidste uge har formatet fået et solidt forspring i forhold til konkurrenten Blu-ray, der først kommer på markedet om fire måneder. Analysefirmaet ABI Research har derfor kåret HD-DVD som vinder af formatkrigen på kort sigt, men skynder sig at tilføje, at det sidste ord ikke er sagt endnu.

Toshiba har lanceret sin HD-DVD afspiller i Nordamerika og det er ikke helt tilfældigt; det er her at salget af HDTV'er med høj opløsning er længst fremme, og derfor også her, hvor slaget om fremtidens dvd-format kommer til at stå. Ifølge ABI går 60 procent af alle solgte HDTV-apparater i 2006 til det nordamerikanske marked.

HD-DVD er ikke bare først på markedet, det er også billigere end Blu-ray, og analysefirmaet forventer at fordelingen mellem de to formater vil være 70/30 ved udgangen af 2006.

Men det er for tidligt helt at afskrive Blu-ray, for Sony har et par gode kort i ærmerne. Det ene er Playstation 3, som kan afspille Blu-ray-medier og dermed kan ændre markedssituationen meget dramatisk. Det andet kort er Sonys tætte forhold til filmselskaberne, mens Toshiba står stærkere i it-branchen med opbakning fra Microsoft og Intel.

Hvem er taberne og vinderne? ABI mener at taberne bliver forbrugerne, som skal betale overpris fordi både afspillere og film bliver dyrere når producenterne skal understøtte to formater, mens vinderne bliver elektronik-forhandlerne, som vil tjene penge på salg af det nye udstyr ligegyldigt hvilket format der vinder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere