Artikel top billede

Acer: iPad truer ikke netbooks

Acer tror ikke at iPad og andre tavlecomputere vil gøre et indhug i netbook-salget.

Når man læser de første anmeldelser af Apples nye iPad, så springer det i øjnene, at mange anmeldere ser iPad'en som en interessant erstatning for en netbook. Den kan bruges til at surfe på nettet, chatte, ordne e-mails – og så er der selvfølgelig alle programmerne fra App Store. Den lille 9,7-tommers berøringsfølsomme skærm har samme størrelse som mange netbook-skærme, men billedkvaliteten er langt, langt bedre. Der mangler bare et tastatur, men de fleste netbooks bliver jo heller ikke brugt til at skrive lange afhandlinger.

En af de store netbook-producenter, taiwanesiske Acer, har netop fremlagt sit regnskab for første kvartal, hvor salget af notebooks og netbooks er steget med 54 pct. Og hos Acer frygter man ikke iPad – faktisk regner Acer med at sælge 30 pct. flere mobile computere i det indeværende år.

Netbooks har længe været det segment, der er vokset hurtigst på pc-markedet – selv midt i krisen fortsatte netbook-salget med at vokse stærkt – og det vil heller ikke ændre sig i de kommende to år, mener Acer-chef Gianfranco Lanci.

Han tror ikke, at iPad og andre af de mange nye tavlecomputere kan gøre et indhug i netbook-segmentet. Lanci mener, at tavlecomputere primært vil blive brugt til passivt medieforbrug – altså tv, video og musik – mens netbooks er for de mere aktive brugere.

Acer sælger også computere under mærkerne Packard Bell, Gateway og emachines.

Det er nok ikke så overraskende, at Apple-chef Steve Jobs er meget uenig i Lancis prognose for netbook-salget. Steve Jobs sagde under den officielle lancering af iPad i januar, at netbooks ikke er mere end ”billige bærbare” og at ”der ikke er noget, de er bedre til”. Netbooks har ikke formået at skabe et nyt segment mellem notebooks og smartphones, mener Jobs – det hul, som iPad altså nu skal udfylde.

Men tallene taler dog et andet sprog. Der blev solgt 35 millioner netbooks sidste år, og analytikere forventer kun, at der bliver solgt fem millioner tavlecomputere i år, heraf langt de fleste iPads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere