Google har en moralsk forpligtelse til at give kode tilbage

Verdens største FOSS-brugere, Google og Yahoo!, har en moralsk forpligtelse til at give kode tilbage til samfundet.

Verdens største FOSS-brugere er ingen ringere end Google og Yahoo!. Og de har en moralsk forpligtelse til at give forbedringer af koden tilbage til udviklerne.

Det mener i hvert fald Free Software Foundations (FSF) advokat, Eben Moglen. Han er en af hovedmændene bag General Public License(GPL), som mange FOSS-projekter er underlagt. Den giver tilladelse til frit at kopiere, distribuere og ændre i koden. Men alle ændringer skal udgives under samme licens, hvilket betyder at ændringer fra firmaer som Novell og Red Hat kommer tilbage til open source-miljøet.

Men netop Google og Yahoo! er ikke distributører, men leverandører af en service. De har i følge GLP'en ingen forpligtelse til at aflevere eventuelle rettelser, andet end moralsk.

Ifølge Eben Moglen havde FSF overvejet, at gøre det til et krav også for sådanne serviceleverandører at aflevere deres forbedringer. I stedet håber han, at firmaerne frivilligt vil bidrage til open source-bevægelsen med deres rettelser.

Google bidrager allerede, men der har været hvisken i krogene om, at et firma, der baserer deres forretning på FOSS burde bidrage mere.

En talsmand fra Google udtaler, at firmaet allerede har lavet en aftale med FSF. Derfor har Google bidraget til GNU-projektets C-compiler, og firmaet vil også føje kode til tekstprogrammet Emacs og andre Linux-værktøjer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere