Ved to netop afsluttede sager har WIPO-nævnet, der afgør sager om domænetyveri, givet T-Mobile medhold. Derved vinder det tyske teleselskab ikke færre end 82 besatte domæner tilbage.
De 82 domæner var registreret af henholdsvis Unasi Management fra Panama og LaPorte Holdings fra Los Angeles USA. Ifølge online sikkerhedsfirmaet MarkMonitors skandinaviske udviklingschef, Jean-Jacques Wulff, er det nogle af de tunge drenge indenfor besættelse af domæner, og han mener, at de tilbagevundne domæner kun udgør en dråbe i et stort hav.
»Vi ved, at LaPorte har over 30.000 domæner registreret, men vi har en fornemmelse af, at de har over 100.000, men det kan vi ikke bevise,« siger han til ComON og tilføjer, at Unasi er i omtrent samme størrelse og blandt andet har besat vigtige domæner tilhørende danske virksomheder.
»De registrerer mange domæner, fordi deres fokus primært er på at få trafikken fra domænenavnene. Alle dem, der lander på et af de besatte domæner, ryger ind på en side, hvor der er nogle links. Og hvis brugeren så klikker på disse links, genereres der penge til for eksempel LaPorte,« siger han.
Han roser dog T-Mobile for at tage sagen op ved WIPO-nævnet i stedet for at betale besætterne.
»Det er vigtigt, at T-Mobile viser, at de ikke vil købe domænerne tilbage af besætterne, men samtidig er der her tale om så mange domæner, så det ikke har kunnet betale sig for T-Mobile at købe dem alligevel,« siger han og tilføjer, at det er smart af T-Mobile at samle alle de besatte domæner i stedet for at skulle ud at føre flere sager mod en samme besætter.
Jean-Jacques Wulff mener, at de store domænebesættere er professionelle.
»Det er helt klart professionelle, og det er noget, de lever af. De ved helt sikkert, hvad de laver, og så har de nok også en god sjat penge, for der er nogle fundamentale strategier bag det her, der sikrer dem noget afkast.«
Herhjemme har Mærsk tidligere vist vejen ved at lægge sag an mod en domænebesætter ved en sag i WIPO-nævnet. En sag ved WIPO, en såkaldt UDRP-sag, koster ifølge Jean-Jacques Wulf omkring 30.000 kroner.
Til de interesserede drejer det sig om de følgende domæner:
t-mobilde.com, t-mobilecellphones.com, t-mobiled.com, t-mobilefreeringtones.com, t-mobilegames.com, t-mobilenetwork.com, t-mobileoffers.com, t-mobilephoneplans.com, t-mobileplans.com, t-mobilerates.com, t-mobileringtone.com, t-mobileringtons.com, t-mobilerintones.com, t-mobilestores.com, t-mobilwe.com, tmibile.com, tmobiel.net, tmobilde.com, tmobilechat.com, tmobilecingular.com, tmobilecommunications.com, tmobiled.com, tmobilefreeringtones.com, tmobilemobile.com, tmobilephoneplans.com, tmobileplans.com, tmobilerigtones.com, tmobilerimgtones.com, tmobileringones.com, tmobileringtoes.com, tmobileringtones.com, tmobilerngtones.com, tmobilerongtones.com, tmobilestores.com, tmobilesupport.com, tmobileverizon.com, tmobili.com, tmobilre.com, tmobils.com, tmobilwe.com, www-t-mobile.com, www-tmobile.com, t-mobilbilling.com, t-mobile-rebate.com, t-mobilebilling.com, t-mobilerebate.com, t-mobiletraning.com, t-mobilrebate.com, t-mobilusa.com, tmobilbilling.com, tmobilc.com, tmobileaccount.com, tmobilecustomerservice.com, , mobilegiftcertificates.com, tmobilehome.com, tmobilehomepage.com, tmobilejobs.com, tmobilephonebill.com, tmobilepics.com, tmobilepicture.com, tmobilerates.com, tmobilerbates.com, tmobilerebate.com, tmobilerebateform.com, tmobilerebatestatus.com, tmobilerebats.com, tmobilesrebates.com, tmobiletraing.com, tmobiletrainning.com, tmobiletraning.com, tmobilewirless.com, tmobiljobs.com, tmobilmessagecenter.com, tmobiloe.com, tmobilphones.com, tmobilpictures.com, tmobilrebate.com, tmobilrebates.com, tmobilsms.com, tmobiltext.com, tmobilusa.com, tonlinebanking.com.