Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Kampen om fremtidens dvd-format raser fortsat

Kampen om titlen som fremtidens dvd-format raser fortsat. Den seneste afgørelse i striden er netop faldet ud til fordel for Blue-Ray, som filmgiganten 20th Century Fox nu vælger at støtte.

Med Hollywood-filmselskabet 20th Century Fox's støtte til Blu-Ray, der er en af kandidaterne til titlen som fremtidens dvd-format, får teknologien et forspring i forhold til konkurrenten HD-DVD, som bliver svær at overvinde.

De konkurrerende formater Blu-Ray og HD-DVD har langt højere lagringskapacitet end eksisterende dvd-diske, hvilket bliver særlig væsentligt, når HDTV (højopløsnings-tv) vinder indpas, som kræver stor lagringskapacitet.

HD-DVD står for High-Definition DVD, og er baseret på teknologien Advanced Optical Disc (AOD). Toshiba og NEC er hovedkræfterne bag standarden. AOD er bagudkompatibel med dagens dvd-diske, men med en langt større lagrings-kapacitet, nemlig 15 GB - det dobbelte med to lag.

Blu-Ray eller BD-ROM-diske udvikles blandt andet af Philips, Sony, Hitachi, Sharp og Samsung. Enkeltlags Blu-Ray-diske lagrer 27 GB - 54 GB på dobbeltlag.

Blu-Ray indeholder nye funktioner som kopibeskyttelse, et programmeringsmiljø for Java, bedre navigations- og grafikegenskaber, internet-understøttelse med mulighed for at downloade tillægsmateriale som undertekster i flere sprog.

HD-DVD er mere en evolution i forhold til eksisterende teknologi sammenlignet med Blu-Ray, der betegnes som en revolution. Blu-Ray blive en dyrere løsning for kunderne, da kompatibiliteten med eksisterende teknologi er begrænset.

Organisationen DVD Forum afgjorde i december 2003, at HD-DVD kommer til at tegne billedet som fremtidens standard dvd-format, men som bekendt betyder det langt fra, at HD-DVD er løbet af med den endelige sejr.

DVD Forums afgørelse vakte efterfølgende stærk kritik, da analytikere vurderede, at forbrugerne foretrækker Blu-ray. Kritikere påpegede, at afgørelsen kommer til at stå for Dvd Forums egen regning, og meget tyder på, at de har ret. Kampen om titlen som fremtidens dvd-format er absolut ikke afgjort til trods for DVD Forums blåstempling af HD-DVD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere