Analyse: Flertal af bærbare har flashdiske i 2009

Højere kapacitet og lavere omkostninger vil medføre omfattende vækst i brugen af flashbaseret hukommelse på bærbare computere de næste år, forudsiger rapport fra analysefirma.

Markedsanalysefirmaet iSupply har udgivet en rapport, der forudsiger, at mere end 60 procent af alle bærbare vil benytte en eller anden form for flashbaseret lagring ved udgangen af 2009.

I dag bruger kun omkring syv promille af alle bærbare flashdiske, men iSupply vurderer, at øget kapacitet og faldende omkostninger kan ændre det billede markant over de næste år.

For eksempel bemærker iSupply, at prisen for 1 GB i 2003 var mere end hundrede gange dyrere for flashbaseret hukommelse, end det var for en traditionel harddisk. Men den sammenligning vurderes til at falde til, at flash i 2009 kun vil være 14 gange så dyrt, hvilket gør teknologien værd at overveje i visse sammenhænge, herunder på bærbare computere.

Almindelige harddiske vil ikke forsvinde, da de stadig vil være billigere. Men ved udgangen af 2009, vurderes 24 millioner af alle bærbare, omkring 60 procent, der bliver solgt hvert kvartal, til at anvende flashhukommelse.

iSupply hæfter sig ved, at flash-teknologien er hurtigere end almindelige harddiske og bedre modstår rystelser, hvilket er væsentligt ved mobilt brug. Desuden kræver flash mindre fysisk plads og bruger også mindre strøm.

Rapporten forudsiger, at overgangen til flashbaseret hukommelse stadig vil være i gang i 2009. På det tidspunkt spår iSupply at pc-producenterne vil kombinere både flashdiske og traditionel harddisklagring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere