Tal med din iPod

Den næste generation af iPods vil have fuld tekst til tale konvertering, der helt gør det overflødigt at kigge på displayet.

Apple har ansøgt om patent på en ny type iPod, der kan læse teksten på skærmen højt for brugeren.

Den talende iPod kan fortælle dig, hvilket nummer du lytter til, og dermed gøre der overflødigt overhovedet at se på displayet. En stemmestyret menu kan gøre en iPod nemmere og sikrere at bruge mens man kører bil, cykel eller i dårligt oplyste områder.

En sådan feature vil også være med til at sikre Apples altdominerende position på markedet for musikafspillere. Apple er under pres fra bekymrede investorer, der peger på et sløvt salg, og en mulig kommende iPod konkurrent fra Microsoft.

Apple holder kortene tæt til kroppen, og har indtil nu blankt afvist at kommentere på planerne, men patentansøgningen gør det klart, at den sjette generation af iPods vil være i stand til at konvertere tekstmenuerne til tale.

Systemet fungerer ved at udnytte pc'ens muskler i stedet for den mere beskedne iPod. Når en sang bliver downloadet til en computer vil software aflæse navnet på album, kunsterne og sang og konvertere dem fra tekst til til lydfiler. Disse ekstra lydfiler følger så med, når brugeren overfører sangen til sin iPod.

Afspilleren fungerer helt på samme måde, men brugeren kan høre hvad, der står på displayet.

At konvertere tekst til tale har længe været et mål for computerindustrien, men de fleste forsøg har ladet meget tilbage at ønske.

Apple hævder i patentansøgningen, at systemet bryder ordene ned i enkeltlyde på en helt ny måde, der gør det muligt at udtale selv de mest vanskelige navne fejlfrit.

Programmet skulle eftersigende også kunne indstilles til at lyde som berømtheder, så en sang for eksempel kunne blive præsenteret af brugerens favoritskuespiller.

Men den vigtigste begrundelse for tale-menuer i iPods er eftersigende sikkerhed. Flere eksperter har udtrykt bekymring over cyklister, billister og fodgængere i trafikken, der lader sig distrahere i trafikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere