Kun få virksomheder bruger Vista

En ny undersøgelse bekræfter endnu engang, at Vista har svært ved at trænge igennem hos virksomhederne.

Mere end et år efter frigivelsen af Windows Vista er det stadig kun et fåtal af virksomhederne der har skiftet til Microsofts seneste operativsystem. Det bekræfter en ny undersøgelse fra konsulentfirmaet Droege & Comp., der er offentliggjort i forbindelse med computermessen Cebit i Hannover.

Blandt de adspurgte virksomheder i Tyskland, Østrig og Schweiz er det kun sølle 1 procent, der bruger Windows Vista. Det er kun store virksomheder med en årlig omsætning på mere end 750 millioner kroner, der indgår i undersøgelsen.

Det forudsiges dog, at 14 pct. af virksomhederne vil bruge Vista i 2011. I samme tidsrum vil markedsandelen for Linux vokse fra 13 til 19 pct., lyder prognosen.

I en kommentar til undersøgelsen forudsiger Microsoft, at den nye Service Pack 1 til Vista vil få flere virksomheder til at anskaffe Vista.

I sidste ende er det kun et spørgsmål om tid, før Microsoft trækker stikket til Windows XP, der stadig dominerer klart med en markedsandel på 82 pct. hos virksomhederne.

Allerede fra den kommende sommer er det slut med at købe Windows XP i butikkerne, og til næste år stopper al teknisk support og alle opdateringer til XP. Fra dette tidspunkt har kunderne reelt ikke andet valg end at skifte til Vista.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere