Artikel top billede

Nu kan iPad-avisen også læses på nettet

Det tog 20 minutter at udvikle en uofficiel webversion af iPad-avisen The Daily.

I denne uge kunne mediemogulen Rupert Murdoch lancere sin meget omtalte iPad-avis The Daily i New York. Avisen udkommer kun på iPad og den findes ikke i en officiel webversion. Men alligevel er det muligt at dele de enkelte artikler i avisen med sine venner på Facebook og Twitter, og artiklerne bliver også indekseret i nettets søgemaskiner.

Forklaringen er, at alle artikler fra The Daily faktisk ligger på nettet – her er eksempelvis torsdagens forsidehistorie om politikeren Gabrielle Giffords – men der findes ikke en fælles forside eller en indholdsfortegnelse, hvor man kan springe til de enkelte artikler.

Så den betalingspligtede iPad-avis kan også læses gratis på nettet – men man skal selv bøvle med at finde frem til de enkelte artikler.

Det er nok ikke helt overraskende, at en frisk programmør allerede har løst dette problem. Andy Baio fra Los Angeles brugte angiveligt kun 20 minutter på at bygge ”The Daily: Indexed”, som er en uofficiel webudgave af avisen. Den fungerer som en slags indholdsfortegnelse med links til webversioner af alle dagens artikler.

Ikke nok med, at man dermed kan læse iPad-avisen på enhver computer. Man slipper også for at betale de 99 cent om ugen, som avisen koster.

”Er det ikke mærkeligt at The Daily, News Corps nye iPad-magasin, publicerer hver eneste artikel på sin officielle hjemmeside – men der er ikke nogen indholdsfortegnelse. De har brugt 30 millioner dollar på det, men åbenbart glemt en hjemmeside,” skriver Andy Baio i sin blog.

Det store spørgsmål er så om News Corporation vil acceptere denne uofficielle webversion eller tvinge Baio til at lukke sin side. Programmøren henviser til, at det er lovligt at linke til offentligt tilgængelige websider, og The Daily har åbenbart heller ikke noget problem med at søgemaskinerne indekserer artiklerne.

Men Baio har ikke lyst til et juridisk slagsmål og han lover at fjerne avisen igen hvis udgiveren kræver det.

The Daily er tilsyneladende fanget mellem to stole. På den ene side ønsker man at tilbyde en iPad-avis, som ikke kan fås på andre platforme. Men på den anden side vil man også være en del af nettets økosystem, hvor artikler deles på Facebook og indekseres i Google. En avis der kun eksisterer som applikation – uden links og uden webversioner af artiklerne – vil være stort set usynlig på nettet.

”Der er milliarder af mennesker som deler indhold på nettet, og vi ønsker at være en del af det,” sagde avisens chefredaktør Jesse Angelo på pressemødet i denne uge.

Han uddybede at en artikel som en abonnent har delt på Facebook vil være gratis for ikke-abonnenter, men ”du kan ikke gå til daily.com og få alle sider”.

I en e-mail til New York Times forklarer avisens udgiver Greg Clayman sin holdning:

”Det er ikke en overraskelse at folk ønsker at dele vores indhold, men The Daily er designet til tavlecomputere, med medieindhold og en masse interaktive funktioner. Vi er overbevist om, at læserne vil ønske den fulde, autentiske oplevelse, når først de har lært avisen at kende,” skriver han.

Som dansk iPad-bruger har man brug for en amerikansk iTunes-konto for at få fat i avisens applikation, som er gratis i de første to uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere