Planen var at sikre CPR's fremtid. Det skulle ske ved at gøre CPR-systemet mindre afhængigt af én bestemt platform og mainframes. Nu er fremtiden for projektet usikker, efter kontrakten er opsagt, da CSC ikke leverede til tiden.
"Nu er vi gået i tænkeboks om, hvad vi så skal gøre," siger Carsten Grage, kontorchef i CPR-kontoret under Sundheds- og Indenrigsministeriet.
Han afviser at uddybe, hvad CPR overvejer af løsninger, men vil gerne fortælle, at kontrakten med myndighedens faste leverandør CSC giver rum for, at CPR kan vælge en alternativ leverandør til videreudvikling af systemet. Det kan altså komme på tale at skifte leverandør.
Der er ikke nogen deadline for, hvad CPR nu vil gøre. Tingene skal tage sin tid.
"Vi tager lige så lang tid, vi har brug for. Dette projekt var et led i den almindelige modernisering. Vi har et glimrende, velfungerende system i dag," siger Carsten Grage om, hvorfor CPR ikke har travlt.
Carsten Grage afviser at kommentere på, om CPR kan skifte leverandør, hvis den almindelige drift af CPR kunne blive ramt af en storkonflikt pr. 1. juni.
"Hvis og hvis og hvis. Der er stabil drift på CPR i dag, og hvis konflikten eskalerer, har vi tillid til, at CSC lever op til kontrakten," siger Carsten Grage.
ComON ville gerne vide, om CPR reelt har mulighed for at skifte platform - og hvor hurtigt, det kan lade sig gøre. Carsten Grage afviser at kommentere spørgsmålet.
"Systemet har jo været i udbud for et par år siden. Det er muligt at skifte leverandør, men vi har en kontrakt med CSC, og den forventer vi, at både CSC og vi lever op til," siger Carsten Grage.
ComON ville gerne have uddybet, om det rent teknisk vil være muligt hurtigt at skifte leverandør, men Carsten Grage afviser at kommentere.
"Det er spekulation. Det gider jeg ikke være med til," siger Carsten Grage.