Google kan være gift for hypokondere

Sygdoms-bekymrede folk kan komme på afveje ved at benytte Google som læge.

Skriv ”udslæt”, ”hovedpine” og ”feber” i Googles søgefelt og få sekunder efter har du en mulig forklaring på dit skrantende helbred.
Men det er ikke uden risiko, at flere og flere mennesker er begyndt at stole mere på Google end de uddannede personer i hvide kitler.

I kølvandet på en aktuel undersøgelse siger amerikanske medicinalfirmaer nu, at vi skal være mere påpasselige, når vi lader Google eller Bing diagnosticere os, eller når vi leder efter sundhedsrelaterede oplysninger på nettet.
I undersøgelsen har man stillet skarpt på de 10 hyppigste søgninger på Google og Yahoo, som vedrører sportsskader. Det kunne være søgninger som ”tennisalbue” eller “skadet korsbånd”.
Analytikerne har så kigget på de resultater, der dukker op i toppen af Yahoo eller Googles søgeresultater.

“Cirka 20 procent af de hyppigste resultater stammede fra kommercielle hjemmesider. Altså sider hvor indehaverne har en interesse i at promovere deres produkt, og oplysningerne derfor er præget af det. På den slags sider fandt vi også meget sjældent omtale af risici eller mulige bivirkninger af produktet,” siger Dr. Karunakar, der har bidraget til undersøgelsen.

Generelt var det dog uafhængige hjemmesider eller sider drevet af velgørenhed, der indtager søgemaskinernes øverste og mest eksponerede pladser. Dernæst kom akademiske hjemmesider og efterfølgende sider som WebMD, der svarer til det danske alternativ Netdoktor.dk

Undersøgelsens konklusion er derfor, at man bør være mere kildekritisk, når man leder efter helbredsoplysninger på nettet. Det skyldes, at mange nyhedsartikler og personlige hjemmesider også ofte dukker op i sundheds-resultaterne. Og det skulle være her, at der findes flest ufyldestgørende oplysninger om sundhed.

Undersøgelsen bliver publiceret i bladet “Journal of Bone and Joint Surgery”.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere