USA investerer 12 milliarder kroner i elbiler

Den amerikansk regering vil investere 12 milliarder kroner i udviklingen af elbiler. Privatsektoren skal bidrage med et tilsvarende beløb.

I USA satser regeringen nu stort på at bryde det asiatiske monopol på markedet for batterier til elbiler. Præsident Barack Obama er klar med en støttepulje på omkring 12 milliarder kroner, der skal gå til 48 forskellige teknologiprojekter i forbindelse med elbiler. Pengene skal både gå til mindre producenter af batterier og komponenter og de helt store og kriseramte bilgiganter som General Motors, Ford og Chrysler. Den private sektor skal bidrage med yderligere 12 milliarder kroner.

”Den globale konkurrence er blevet hårdere og vi kan ikke tillade os at deltage i løbet med halv kraft eller halv hastighed,” sagde Obama i en tale onsdag.

Hans vision er, at der skal være mindst en million elbiler på de amerikanske veje inden 2015, og USA skal være førende i verden når det gælder udvikling af teknologi til elbiler. Det skal skabe titusindvis af nye jobs i den kriseplagede bilindustri.

Obama havde valgt at præsentere planen under et besøg hos lastvognsproducenten Navistar i Elkhart Country i Indiana. Dette område er ved at blive et centrum for elbil-teknologi i USA og Navistar har modtaget 39 millioner dollar fra støttepuljen. De første elbiler fra Navistar skal være klar til næste år.

Det største enkeltbeløb går til Johnson Motors, som får mere end 1,5 mia. kr. til at udvikle nikkel kobolt batteri-celler. A123 Systems får 1,2 mia. kr. til at bygge en fabrik til sine lithium ion batterier.

Regeringen investerer 500 mio. kr. – som matches af et tilsvarende beløb fra privatsektoren – i at teste Nissans elbil Leaf med et netværk af ladestationer opbygget af eTec i USA.

En komplet liste over alle støttemodtagere findes i denne pdf-fil.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere