Da det blev offentliggjort, at TDC skulle stå for danskernes digitale signaturer, samt at de ville lave en speciel Windowsversion, blev mange Linux- og Macbrugere gale, og Videnskabsministeriet modtog mange klagemails i dagene efter offentliggørelsen. Nu er signaturen her, og det ser ud til at virke fint med Mac OS X.
Din personlige digitale signatur kan her i starten bl.a. benyttes til at indsende årets selvangivelse eller sende krypterede emails til andre, og der findes tre udgaver af den digitale signatur, eller personcertifikatet, som det også kaldes.
Standard Microsoft udgaven er kun til Windows og består af to certifikater - ét til digitale signaturer, og ét til kryptering.
TDC opbevarer en backup af krypteringsnøglen, så den kan genskabes, hvis den går tabt.
Standard Flex udgaven er den, der er mest interessant for Macbrugere (den virker også på Windows), og den består kun af ét certifikat, der benyttes til både digitale signaturer og kryptering.
Vælger man Standard Flex, opbevarer TDC ikke en backup af krypteringsnøglen (sikkert fordi den også indeholder den personlige signatur), så mister man sin krypteringsnøgle, skal der oprettes et nyt certifikat for at få en ny krypteringsnøgle, og tidligere krypterede filer og emails kan ikke åbnes.
Den sidste udgave, OpenCert, virker også på Mac OS X, og der er her tale om open source udgaven lavet i Java, men i langt de fleste tilfælde, bør man nok holde sig til Standard Flex.
Man kan enten bestille sin signatur hos TDC Internet eller hos ToldSkat, og ifølge TDCs sider skulle man kunne installere persocertifikatet med det samme, hvis den bestilles via ToldSkat, men undertegnede fik efter bestilling hos ToldSkat en bekræftelse, hvori det stod, at jeg ville modtage PIN koden, der kræves for installation, med posten i løbet af et par dage - ganske som hvis jeg havde bestilt direkte hos TDC Internet.
Andre Macbrugere har dog allerede installeret certifikatet, og indtil videre er der positive meldinger fra Netscape 7.x og Mozilla brugere.