TDC flytter investeringer til fibernet

Selvom den danske telegigant TDC udadtil taler om, at IP-telefoni ikke vil true fastnettelefonien foreløbigt, retter selskabet nu sine investeringer mod et nyt fibernet frem for det gamle kobbernet.

TDC forsøger at give udtryk af, at truslen fra IP-telefoni mod TDC's kerneområde, fastnettelefoni, ligger langt ude i fremtiden. Men under overfladen har teleselskabet allerede besluttet, at samtlige af selskabets fremtidige investeringer i milliardklassen skal flyttes fra det gamle kobbernet til et landsdækkende fibernetværk. Det skriver Jyllands-Posten.

»Med virkning fra den 1. januar i år har vi besluttet, at der ikke skal investeres en eneste krone mere i det gamle netværk. Nu skal vores investeringskroner bruges til IP-verdenen,« erkender Lars Torpe Christoffersen, der er administrerende direktør i TDC Totalløsninger, overfor Jyllands-Posten.

Fastnetforretningen stod i 2003 for en omsætning på omkring 10 milliarder kroner eller knap en femtedel af TDC's omsætning. I løbet af de seneste to år har TDC Totalløsninger investeret tæt ved seks milliarder kroner på at forbedre og holde det gamle ledningsnet kørende, men nu skal det altså slut, for selskabet har lukket for flere investeringer i det 150 år gamle kobbernet.

TDC har tidligere udtrykt hensigt om at gå i luften med IP-telefoni til private inden årets udgang, men har samtidig gentagne gange understreget, at man ikke tror på, at danskerne er klar til at snakke i telefon via internettet. Jo længere tid, den forudsigelse holder, jo flere penge tjener TDC's guldæg, fastnettelefonien, hjem til koncernen. Lars Torpe Christoffersen ikke skjul på, at fiberforbindelser vil komme til at dominere fremtidens telemarked.

»Ser vi 10 år frem, er jeg overbevist om, at en masse hjem vil have fiber. Vi kan se, hvordan udstyrspriserne vælter ned, og i løbet af de kommende fire-fem år vil priserne komme ned i et leje, hvor det begynder at give mening,« siger han.

Udviklingen vil kunne give kunderne lavere priser og flere løsninger - eksempelvis muligheden for at sende SMS- og billedbeskeder fra den faste telefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere