Artikel top billede

Datacenter på Sydpolen er svært at køle

Minus 20 grader er en varm dag, og alligevel er det svært at køle servere på Sydpolen.

Amerikaneren John Jacobsen er en ekstrem it-type.

Han har placeret et datacenter midt på den geografiske sydpol.

Det er sket som led i skabelsen af IceCube, verdens største neutrinoteleskop. Den tætte is på Sydpolen gør det lettere at finde højt ladede neutronerne, der er stammer fra supernova-eksplosioner, sorte huller og andre ekstreme hændelser.

Datacenteret er nødvendigt for at håndtere dataene og sende dem videre til forskerne fra University of Wisconsin-Madison.

At drive et datacenter på Sydpolen er ikke nemt, eksempelvis er køling trods de kolde omgivelser stadig et problem.

"At holde ting kolde er overraskende svært, også dér," siger John Jacobsen - der er softwarekonsulent i sit eget firma, NPX Designs - fem minutter inde i interviewet.

Problemet er, at luften udenfor er så kold, at de skal have et system kørende, som balancerer tempaturen. Når det er varmest på Sydpolen, er temperaturen -20 grader.

Der er flere udfordringer ved at køre datacenteret, fortæller John Jacobsen, som selv gentagne gange har været sydpå for at arbejde på datacentret. I otte måneder om året kan personalet eksempelvis ikke forlade stationen, fordi det er for koldt til at flyve. Projektet samler en terabyte i timen i rådata, som bliver komprimeret og sendt via satellitforbindelse til forskerne i USA.

Interviewet er optaget ved OSCON 2010, The O'Reilly Open Source Convention, som fandt sted i Oregon sidste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere