GE Capital IT sælger aktiviteter

Det lille IT-firma Core Business har overtaget en del af aktiviteterne i det lukningsdømte GE Capital IT Solutions i Danmark. Parterne ønsker ikke at oplyse prisen.

En stor del af de tilbageværende aktiviteter i det snart hedengangne GE Capital IT Solutions i Danmark er overtaget af det lille nordsjællandske IT-firma Core Business. Det oplyser Core Business? direktør Carsten Neumann til Computerworld Online.

GE Capitals amerikanske moderselskab har beordret sine datterselskaber i Danmark, Norge og Sverige lukket efter flere år med store tab.

Ifølge Core Business? hjemmeside outsourcede amerikanerne allerede i december måned sidste år udvalgte forretningsområder til det lille firma, som også overtog flere nøglemedarbejdere fra den amerikansk ejede IT-koncern.

Har købt millionkontrakter

- Vi har overtaget kontrakter, der svarer til en to-cifret millionomsætning, indenfor områderne hosting, drift og overvågning fra GE Capital i Danmark. Det eneste, vi ikke har overtaget, er kontrakter indenfor Notes, siger Carsten Neumann, der foruden at være direktør i Core Business også er partner i firmaet.

Han ønsker ikke at oplyse prisen på kontrakterne.

Ifølge Core Business' årsregnskab for 2001, der blev offentliggjort 27 maj, havde selskabet sidste år to ansatte - inklusive direktøren ? og en bruttofortjeneste på 639.123 kroner. Årets resultat blev et lille plus på 97.358 kroner.

- De opkøbte aktiviteter fra GE Capital er ikke med i regnskabet. Efter overtagelsen regner jeg med, at vi runder en omsætning på 30 millioner kroner og 20 ansatte, forklarer Carsten Neumann.

Bekræfter salg

Økonomidirektør Aage Vind fra GE Capital IT Solutions i Danmark er i øjeblikket på ferie og ønsker ikke at udtale sig om lukningen af koncernens aktiviteter i Skandinavien. Han bekræfter dog, at Core Business har overtaget et antal kontrakter fra GE Capital.

- Det er korrekt, men beløbet må stå for deres egen regning, siger Aage Vind.

Carsten Neumann har en fortid som topchef for fagbevægelsens edb-firma K-D Data, der i 1999 blev opkøbt af Mærsk Data efter flere år med massive underskud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere